Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Onako malo usput: što radim, i što sam snimio danas

Konačno, riješio sam probleme koje sam imao s mojim novim laptopom, zbog spetljano instaliranih windowsa! Sada imam nove windowse, veza s internetom konačno dobro radi. I upravo sam intaliro Diino program za upload slika, puno praktičniji nego ImageShack koji sam jedini prije koristio, pa jedva čekam, da ga upotrijebim.

Hm, sad vidim, da ne radi gumb "pogledaj"... uvijek neki problemi... cry

Pisao sam, prije osam mjeseci, o jednom omanjem kulturno-urbanističkom skandalu u Zagrebu: oko popularne skulpture Prizemljeno Sunce u Bogovićevoj pojavili su se stolovi i stolice, jer je grad to skupo mjesto iznajmio za kafić. Pa je onda napravljen kakav-takav kompromis, da je dio stolova maknut. Ali šteta je učinjena: umjetničko djelo, koje ima svoj puni smisao upravo onako osamljeno stojeći na gradskoj ulici, zarobljeno je u posve neprimjerenom okružju. Nemam ništa protiv kafića, dapače, ali treba poštovati razne nivoe! Volim ribu i volim čokoladu, ali ne iduj skupa.

Pa sam danas, po kiši i hladnoći, primijetio da tih stolova nema. Pa sam snimio svojim mobitelom. Pogledajte, mislim da elegancija ove skulpture, pa makar i išarane grafitima, dolazi do izražaja!

Danas sam bio na okruglom stolu o utjecaju vojnih aktivnosti na okoliš, sa kojeg ću napisati detaljniji prikaz. Prošlog tjedna osnovali smo podružnice stranke na području karlovačke županije, u Ozlju i Vojniću. A u subotu smo imali prosvjednu akciji o klimatskim promjenama u Sisku.


Ovih sam dana proučavao materijale o proglašenju ZERP-a (u Sveučilišnoj knjižnici čitao knjige Davorina Rudolfa na temu međunarodnog prava mora i gospodarskog pojasa, i drugo) i o stanju svjetskih mora i rizicima s kojima se suočavamo zbog prelova u ribarstvu (WWF, FAO, Worldwatch Institute). Vrijedno je shvatiti, kako se problemi koje mi u Jadranu imamo jednako ponavljaju svuda po svijetu. Italija vrši pritisak na nas zbog interesa njezinih ribra, a EU štiti posebni interes jedne svoje članice, iako po međunarodnom pravu imamo puno pravo taj pojas proglasiti.

Radim na knjizi o pacifizmu. A onako za svoju dušu, čitam Tisućuijednu noć, izdanje Demetra - Faustovska biblioteka Dimitrija Savića, u 11 knjiga ili tako nešto. Čitam po redu, i sad sam na trećoj knjizi. Zanimljivo je kako se javljaju priče u priči, i priče u priči u priči. Naime, često u okviru priče netko počinje pričati priču... Obično se misli da je to zbirka bajki, ali obimna Povijest kralja Omara ibn en.Nu'Mana i njegovih sinova je realistički pisan roman, bez nadnaravnih bića i zbivanja.





Post je objavljen 12.12.2007. u 22:00 sati.