Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

O Stepincu...

Zahvaljujem Nadi na vrlo korisnim i zanimljivim informacijama i mailovima...
Pa iako je ovaj susret u Zagrebu bio jucer (steta da mail nisam dobila ranije!), cini mi se znacajno i vazno objaviti ga! I utjecem se i u vase molitve, po njegovu zagovoru!Ja doista vjerujem u cuda!

Izvjestaj sa skupa o kanonizaciji kard. Stepinca

ZAGREBAĆKA NADBISKUPIJA
URED ZA POKRETE I UDRUGE
Kaptol 31 10 000 ZAGREB
e-mail: pokreti-udruge@zg-nadbiskupija.hr
tel: 01/4894-867
Zagreb, 3. prosinca 2007.

Poštovani i dragi prijatelji,
Pozivamo vas na Tribinu pokreta i udruga Zagrebačke nadbiskupije koja će se održati u utorak, 11. prosinca 2007. u 18 sati na Kaptolu 31. u dvorišnoj zgradi za sastanke.
Tom susretu pridajemo posebno značenje jer, kao angažirani vjernici, okupljeni u udruge i pokrete, želimo dati svoj obol kanonizaciji našeg blaženika i mučenika kardinala Alojzija Stepinca. Svi smo jedinstveni u uvjerenju, da je kardinal Stepinac uistinu najsvjetliji lik 20. stoljeća našega naroda te da zaslužuje da bude počašćen po čitavom svijetu!
Zato je, uz našu molitvenu i moralnu potporu, nužno da svjedočimo i o milostima što smo ih primili zagovorom našega Stepinca. Nemojmo se sustezati svjedočiti o uslišanjima, kako duhovnim tako i zdravstvenim!
Svjesni smo, da je potrebno još jedno čudo zagovorom Stepinca kod Boga, da bi papa Benedikt XVI. mogao proglasi blaženog Stepinca svetim.
Zašto vas upravo u ovo vrijeme Došašća pozivamo na susret i svjedočenje? Zato, jer iduće godine slavimo 110. godišnjicu rođenja i 10. godišnjicu proglašenja blaženim Alojzija Stepinca. Želimo u povodu tih značajnih obljetnica uputiti pismo vjere papi Benediktu XVI., svjedočeći o milostima što smo ih primili zagovorom Stepinca, te izraziti nadu da bi u 2008. godini kardinala Stepinca mogao proglasiti svetim.
Našem okupljanju prisustvovat će i dr. Juraj Batelja, postulator kauze za Alojzija Stepinca, koji će nas upoznati s tijekom kauze i još nas jednom podsjetiti na ulogu i značenje našega blaženika i mučenika u povijesti. Tribini će nazočiti i pomoćni biskup dr. Vlado Košić.
Obraćamo vam se s povjerenjem da ćete se u velikom broju odazvati na ovaj poziv. Uvjereni smo, da među članovima naših pokreta i udruga ima vjernika koji su spremni toga dana i svjedočiti o milostima koje su dobili prošnjom Stepinca. Potvrdite svoj dolazak, najavite nam vjernike koji žele pred dr. Bateljom, biskupom Košićem i svima nama svjedočiti o svijetlom liku kardinala Stepinca.
S tim mislima, pun optimizma, upućujem vam ovaj poziv.
Svi Božji blagoslovi s vama,
Andrija Vrane
biskupijski delegat

U privitku: poziv na duhovni susret s kardinalom Stepincom

Poštovani i dragi prijatelji, predstavnici pokreta i udruga!
Stavljamo u Vaše srce i molitve nakanu:
Utječite se našem blaženiku Alojziju Stepincu da po Milosrđu Božjem izmoli još jedno čudo ostvareno njegovim zagovorom pred Gospodinom!

Uoči spomendana blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji je vjeran Kristu svjedočio istinu i podnio mučeništvo, pozivam vas da u njemu pronalazite uzor kršćanskoga života i ljubavi za svoju domovinu.
Papa Benedikt XVI. na općoj audijenciji 8. veljače 2006.

»Većina ljudi ima krive pojmove o svetosti. Bitna svetost nije ništa drugo nego savjesno vršenje svojih staleških dužnosti dan za danom iz ljubavi prema Bogu. A to ja želim svima vama. Tada život vaš doista ne će biti drugo nego Evanđelje Isusa Krista predstavljeno u dnevnom poslu i molitvi. Rad i molitva, dva su vesla kojima se životna lađa svakog čovjeka i svake obitelji približava svome cilju. Ako nedostaje jedno ili drugo, nazaduje se.«
Bl. Alojzije Stepinac

Kako bi uspjeli u nakani da sljedeće godine,
slaveći 110-godišnjicu Blaženikova rođenja i 10-godišnjicu beatifikacije,
doživimo
KANONIZACIJU!

SVJEDOČIMO I MI MILOSTI DOBIVENE PO NJEGOVU ZAGOVORU

Svojim svjedočenjem sudjelujmo u procesu kanonizacije bl. kardinala Alojzija Stepinca

Uz nakanu, molimo Vas pisana svjedočanstva (do 7. prosinca) koja kao laici skupljamo i predajemo u ime crkvenih laičkih organizacija glavnom postulatoru kauze dr. Juraj Batelji
11. prosinca 2007. u 18,00 sati na Tribini udruga i pokreta Nadbiskupije zagrebačke, Kaptol 31

8. svibnja 1998., sa proslave stote obljetnice rođenja Alojzija Stepinca najavljena je njegova beatifikacija, koja je bila 3. listopada 1998. - papa Ivan Pavao II. u svetištu Majke Božje Bistričke proglasio je blaženim
Alojzija Viktora Stepinca!

Sluga Božji Alojzije Stepinac umro je, na glasu svetosti i mučeništva, u Krašiću, 10. veljače 1960. i pokopan u Zagrebačkoj prvostolnici. Njegov je grob mjesto neprekidne molitve i vrelo uslišanja.

Budimo zajedno u molitvi s NJIM!
Gospodine Bože, ti si sluzi svome Alojziju kardinalu Stepincu udijelio milost, ne samo vjerovati u Isusa Krista nego i trpjeti za njega neustrašivim apostolskim žarom i ljubavlju prema Crkvi. Udijeli i nama jakost u ispovijedanju iste vjere i postojanost u trpljenju za nju. Proslavi slugu svoga čašću oltara da nam bude primjer i zagovornik u borbama života na putu vječnoga spasenja. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

DOĐITE I SVJEDOČITE!



Post je objavljen 12.12.2007. u 22:06 sati.