Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/puta

Marketing

Drazen Petrovic

Hrvatska legenda kosarke...
Jedan od najvecih hrvatskih ,europskih pa i svjetckih kosarkasa.
Drazen petrovic roden je u Sibeniku 22.10.1964 ,a strado u prometnoj nesreci u njemackoj 7.6.1993. sa nepunih 29 godina.
Drazen je svoju karijeru poceo sa 15.god kada je zaigrao prvi put za Sibenik ,a poceo je skupljajuci lopte na treninzima svome starijem bratu Aleksandru.
Ostajao bi zadnji poslje svih i dolazio prije svih u dvoranu i ubacivao lopte u kos.
Imao je nevjerojatan talent i dobrotu ,uvjek veseo i vedar.

Image Hosted by ImageShack.us


Drazen pocinje igrati prvi put za kadete Sibenika 1979, sa Sibenikom i kadetskom reprezentacijom Jugoslavije osvaja mnoge medalje.
1984 mnogi se klubovi bore za Drazena koji potpisuje na kraju sa Cibonom, u Ciboni se zadrzava do 1989 kada prelazi u Real Madrid a ni tu neostaje dugo unatoc svemu sto su ga volili suigraci i publika u Spanjolskoj.
Image Hosted by ImageShack.us


1990 Drazen mjenja kontinent i dolazi u NBA zaigravsi za Portland Trail Blazerse u kojem nije puno igro niti se zadrzo zbog politike kluba.
1991 Drazen prelazi u New Jersey Netse igrajuci u prosjeku 16min. i 10 koseva po utakmici.
Druge dvije sezone u Nets-ima su jos blistavije za koje je dobio i razne nominacije za najnaprednijeg igraca NBA i predvodio je cijelu NBA ligu za bekove ,a '93 ima sezonu karijere kad je izabran za 3 postavu NBA, predvodeci bekove sa sutom iz igre 52 posto i slobodnih bacanja 87 posto.

1993 sudjeluje za Hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijama za europsko prvenstvo, zadnja odigrana utakmica prije pogibije odigrana je u Poljskoj izmedu Hrvatske i Slovenije

Drazen je osvojio i mnoge medalje i na olimpiskim tako i na svjetskim prvenstvima kao sto su bronca i srebro '84 i '88 na olimpijadi sa jugoslaviom i prvenstva svijeta bronca i zlato '86 i '90.
A ona najvrednija srebrena iz Bracelone '92 sa Hrvatskom igrajuci u finalu sa najocom ekipom svijeta tada SAD-om za koje su tada igrali njpoznatiji igraci kao sto su Michael Jordan, Magic Johnson i drustvo...

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 11.12.2007. u 20:38 sati.