Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neobitchnazona

Marketing

"Noćas bih mogao napisati veoma tužne stihove" (P. Neruda)

Noćas, kada je noć tako tiha, kada je noć tako lijepa, ja plačem. Noćas, kada suza suzu stiže, noćas, kada je duša na izmaku snaga, mogla bih napisati veoma tužne stihove.

Noćas duša tužno vapi za njegovim toplim pogledom. Vapi za očima boje suhog lišća, za očima topline proljetnog povjetarca, za očima punih najčišće ljubavi. Za njima moje srce uzdiše sjećajući se čari i strasti kojima su zračile. Postao je sva moja tuga otkada je otišao. Otišao je i zagrlila ga je neka sretnija. Pronalazim ga u svakom satu, u svakoj pustoj minuti. Ne mogu bez njegovog nježnog dodira, ne želim bez njegovog toplog pogleda. Dio je svake suze koju sam isplakala, dio je sve boli i čežnje koju osjećam. Čeznem za danima kada me je riječima, najljepšima na svijetu, dirao u srce. Poželim da je opet tu, poželim da mi opet kosu pomrsi. Sva njegova ljubav tu je ostala.

Noćas, kada je noć tako blaga, srce želi samo jedno. Želi da opet osjeća onu žar koju je osjećalo dok je bio tu. Bijaše on moje bijelo jutro, miris predivnog jorgovana kojeg obožavah, osmijeh na mom licu. Bijaše, ali više nije. U noćima, kao što je ova, osjećam se poput najvećeg siromaha. Izgubih ono što sam najviše voljela, štovala i ljubila. Osjećam se poput izgubljenog djetešca koje plače, jeca, viče i traži svoju majčicu no ne može doći do nje. Želim da me spasi iz ove jame boli koja nema dna. Želim da me svojom ljubavlju izvuče iz mračnog tunela kojem nema kraja. No neće. Zato noći ove pišem ove tužne riječi koje dolaze iz dubine duše. Zato noći ove žudim za njim, jedinim kojeg voljeh.

Noćas bih mogla napisati veoma tužne stihove, ali mi ruka toliko dršće i samo ju on može smiriti. Noćas moji jecaji i uzdasi nestaju u beskraju jer nema njega koji bi uslišao moje želje i ispunio moje snove. Noćas tuga moje srce kida. Noćas bih opet sve dala da je pored mene. Noćas nostalgija i tuga polako gase i zagušuju otkucaje moga srca.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 11.12.2007. u 10:35 sati.