Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/28danaamerike

Marketing

jos 5 dana i wooohooooo!!!so long suckers!

Morala sam ovo staviti u naslov jer ne mogu dovoljno dobro opisati rijecima koliko se radujem povratku kuci. Preko vikenda se nisam javljala jer nisam imala vremena... U petak smo bili nakon posla na rucku i kuglanju sa kolegom s posla,trebalo nas je biti vise al na kraju nitko nije mogao..al idem redom od onog `sopinga` u srijedu.
Da,u srijedu kao sto sam vec rekla sam isla u soping sa svojom `seficom` i sa zenom od jednog od vlasnika firme(inace hrvat podrijetlom,ona je amerikanka).Lijepo od njih,jer ruku na srce one su jedne od rijetkih koje su pokazale ikakvu inicijativu da me negdje izvedu kao gosta,samo sto je ovdje problem ista organizirati. S nama su isli i klinci od vlasnikove zene i odmah me klinac kad sam usla u auto pozdravio s nasim `Kako si?`.lijepo,lijepo... Uglavnom, ugodno drustvo ali su me odvele u neki turboultraekskluzivni mall sto je bio promasaj na kvadrat, posto su tamo trgovine poput burrberyja, louis vuittona i slicna ekskluziva koja mene bas i ne zanima dok sam ovdje (a ni kod kucerofl ). Pa sam na kraju zavrsila u burrberyju jer je sefica kupovala svojoj kcerki tinejdjerici sal koji kosta vise od dvjesto dolara. Iskreno,sal jest kasmirski ali onog penzickog kariranog uzorka.I tako smo lunjali trgovinama. Probala sam haljina u BCBGMaxAzaria trgovini i naravno da su mi sve odreda stajale savrseno(za razliku od svoh haljina svecanih koje sam probala u svim robnim kucama)ali mi je cijena bila previse iako su na snizenju(i cak mislim da je to amerima pristojna cijena -od 150 do 250$ za svecanu,vecernju haljinu). Malo lunjali po macy`su-isto newyorska robna kuca sa skuuupom robom. Da,naravno da me nisu castili sopingom al sam se ja sama iscastila sviem i svacime pa prema tome.... Poslije smo isli na veceru i jela sam Asian Cajun Salmon - losos u nekom umaku od hrena,sa rizom i spinatom(blitvom?).riba je bila savrsena ali ni do koljena onoj ribi iz Max and Erma`s.
U petak smo kao sto rekoh,napokon zavrsili ranije s poslom i otisli na rucak sa kolegom s posla. Decko ima 25 godina i bas je ok. Nazalost,trebali su ici s nama jos neki s posla ali svi su bili zauzeti no Ali nema veze. Prvo smo se dobro naklopali pa na kuglanje onda u obliznju kuglanu. Inace,mislim da nema amera koji makar povremeno ne ode u kuglanu. Bas smo se dobro proveli. Adam (tako se zove decko s posla) rastura u kuglanju ali moram reci da sam imala pocetnicku srecu pa sam ga jednu rundu zamalo pobijedila (ili sam natural talent?zubo)Bas me je taj izlazak oraspolozio jer smo napokon sjeli s nekim oridjiji amerom i popricali o svemu, slicnostima i razlikama izmedju nas i njih i ipak eto je malo pomogao da se razbiju neke predrasude o njima koje su se zabetonirale otkad sam ovdje. (ali o svemu kad se vratim kuci i poslozim dojmove u glavi)
U subotu smo opet bili u gurnee millsu i kupili smo kofere! naughty neka kacija je bila 4 u 1 pa cemo vidjeti hoce li to sve stati u 4 veca kofera.... Sad sam definitivno bankrot. cuvam poslijednje dolare za jos neke zaboravljene pokloncice i to je to...amen. Da, isla sam mami traziti vodene bojice za slikanje i navratil ismo u neku ogromnu robnu kucu koja prodaje stvari samo za hobije. ajme, nikad nisam vidjela tako nesto!!! Ogromno je a nema cega nema!!!!! Naravno,sve je jeftinije nego kod nas.dio sa perlicama za nakit (ja gotova,al nisam mogla nista kupiti), pa za sivanje, pa za slikanje. Dio za Scrapbooking je najveci.Naime,.ovdje je jako popularno izradjivati Scrapbooks To su knjige poput fotoalbuma ali mnogo vise jer u njih se lijepi sve i zapisuje sve. To je kao neka knjiga uspomena. Na pocetku je to bilo po sistemu `snadji se sam` i upotrijebi svoju mastu a sad je to ovdje cijela industrija!!!! ono, masa naljepnica, biljeznica, skara 1000 vrsta, stambilja, papira i sl. Super je ideja i da zivim ovdje sigurno bih tu bila redoviti kupac.
Inace,Chicago je jako poznat po svojoj pizzi, i to je `deep dish` pizza,tj.onako debela sa jaaako puno svega na njoj i nije bas ni jeftina (ako sto je to kod nas) i juer smo ju probali i postalo nam je jasno zasto je cijena takva! (standardna cijena je oko 5$ po trokuticu)Zato jer smo mi narucili veliku pizzu u kojoj je bilo 8 komada i svako je pojeo 2 komada i to je bilo to! nismo mogli disati! Danas smo ostatke jeli na poslu i najela sam se od jednog komada sasvim pristojno.
Da,vrijeme je ovdje freaking freezing ili prokleto hladno. Napadalo nam je snijega prosli tjedan kakvog mi u hrvatskoj nismo godinama vidjeli a sad najavljuju neku prokletu kisu koja ce se lediti na cesti (kao,sudar tople i hladne fronte iznad nas pa ce kisa padati koja ce se smrzavati,krasno!).Inace, moram staviti na internet slike kuca u snijegu koje izgledaju prekrasno(ves sam to rekla 1000 puta ali zbilja) samo sto na fotkama to ne izgleda kao kad vidite uzivo.Priroda je jako lijepa i ima masa kuca,onako na brijegu,drvene a okolo suma i snijeg! ma ono...ko iz neke bajke. Zbilja mi je super ta arhitektura iako kad slusam kolegice iz firme kolike racune imaju za grijanje i kako im je losa izolacija jedva cekam da se vratim u svoj topli beton.
Eto,usporo se cujemo sa druge lokacije a s nekima se i vidim!!!!!
pusa!wavewavewavewavewavewave

Post je objavljen 10.12.2007. u 23:22 sati.