Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mybigblue

Marketing

Ima neka tajna veza

exPataren - aaaa...vidim ja da su cure fascinirane "pokretima". ruke čuda čine :-)))) i još kada se i glavom radi ljevo-desno...gore dolje :-))) a ne zaboravimo i rad kukova :-))) sve to čini uspješnog lj.... pardon, pijanista :-)) (02.12.2007. 16:44)

Big Blue
@Pataren, nema smisla da ti proturječim! ;-))) (02.12.2007. 20:27)

Vidite, riječi koje sam brzo i jednostavno potvrdila potekle su s tipkovnice pripadnika muške populacije. Budući da se komentar odnosio na to čime su cure fascinirane, sa svog ženskog stajališta potvrđujem da zaista nema mjesta proturječju. Pokreti mnogo toga govore. Neverbalna je komunikacija zapravo vrlo "rječita". Kad se s njom spoji i vještina verbalnog izražavanja, priznajem, sviđa mi se takva kombinacija.

Iako su mnoga istraživanja već odavno narušila reputaciju latinskih ljubavnika tvrdnjama da su ih svojim ljubavnim vještinama pretekli pripadnici nekih srednjoeuropskih zemalja, taj me pojam (latinski ljubavnik) uvijek asocira na lik velikog zavodnika Don Juana, i to onog prikazanog u filmu Don Juan de Marco. Ne zbog njegova zadivljujućeg izgleda (iako je Johnny Depp sasvim ugodan oku), koliko zbog cjelokupnog ozračja stvorenog pričom (postupcima glavnog lika) i glazbom.

Pojam latinski ljubavnik uključuje i određeno geografsko porijeklo, označava specifične tjelesne karakteristike: tamnoput, tamnih očiju i kose, snažnije tjelesne građe, a obuhvaća i one muškarce koji su im slični. No, naravno, sve to još uvijek ne znači da će takav primjerak muškog roda uistinu biti veliki zavodnik kojem žene jednostavno ne mogu odoljeti.

Presudna je osobnost. Umijeće verbalne i neverbalne komunikacije doprinosi zavodljivosti čak i onda kad nije riječ o tipičnom predstavniku populacije latinskih ljubavnika. Doduše, ima neka tajna veza između tog umijeća zavođenja i njihove odrednice latinski. Ona ne počiva toliko u izgledu, koliko u samom umijeću zavođenja koje obuhvaća i pokrete i riječi, poput spoja glazbe i priče u spomenutom filmu. Stvar inteligencije, duhovitosti, suosjećajnosti, pažnje... Važno je ozračje.

Priznajem, to me uvijek razoruža. Primjerice, jednostavno me oduševi koliko strasti unose u svoj pristup ženama. I kad govore, i kad pjevaju, i kad se izražavaju pokretima.

Prilažem rado slušanu pjesmu iz filma Don Juan De Marco. Dvije verzije: na španjolskom i na engleskom.

La mujer que amas



Have you ever really loved a woman



Post je objavljen 11.12.2007. u 01:00 sati.