Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

U Zagrebu realiziran humani projekt



Još jedan radni tjedan je pred nama, stoga Vam svima želimo što manje stresa i napetosti.
Što se tiče naše male princeze Anje, ona je i dalje u bolnici, no ako sve bude u redu postoji mogućnost da sutra ide kući.
A sad da se malo posvetimo današnjoj temi. Danas je svečano otvoren dječji vrtić u Klaićevoj bolnici. Novootvoreni vrtić moći će primiti do dvadeset malih pacijenata. Vrtić je opremljen raznolikim didaktičkim materijalom koji zadovoljava potrebe i interese djece.
Cilj vrtića je da se mališanima omogući unatoč hospitalizaciji, očuvanje tjelesnog, psihomotornog i socijalnog razvoja te da se ublaži stres zbog boravka u bolnici i odvojenost od roditelja. Također će jedna do dvije odgojiteljice provoditi invidualni rad sa djecom koja su vezana uz krevet.
S djecom će raditi odgojiteljice iz Dječjeg vrtića „Izvor“. Vrtić će raditi od 13 do 19 sati.
Ovaj humani projekt realizirali su zajedničkom akcijom Klinika, gradski Ured za obrazovanje i Dječji vrtić „Izvor“ u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.
Drago nam je da se u Zagrebu počelo sve više raditi po pitanju djece a ne da se samo astronomski milijuni razbacivaju na megalomanske stadione (iako nam treba jedan pravi stadion a ne ovo Maksimirsko ruglo). Ove godine otvoreno je još par novih Dječjih vrtića i nove osnovne škole a sve više se realiziraju projekti da u vrtiću zajedno borave djeca s posebnim potrebama i zdrava djeca kako bi se što više radilo na senzibilzaciji djece.
Ovaj humani projekt je dokaz da se sve može kad se želi i hoće ili po onoj staroj „kad se male ruke slože, sve se može“!
I na kraju jedno pitanje za Vas dragi naši dobri ljudi. Što Vi mislite o ovom humanom projektu i da li bi se po Hrvatskoj trebalo realizirati još takvih projekata?


Post je objavljen 10.12.2007. u 12:46 sati.