Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Dinamo namjestio poraz protiv Slavena?

Posljednje kolo HNL-a ponovo je aktualiziralo sumnje u namještanje utakmica. Radi se o utakmici Slaven Belupo – Dinamo koju je Slaven dobio s čak 5:2. Dinamo nije svemoguć i normalno je da se tu i tamo izgubi i koja utakmica, ali način na koji je Dinamo izgubio ovu utakmicu te događaji nakon utakmice govore da tu nešto ne štima.

Kao prvo, golman Koch nakon utakmice prigovorio je da mladi igrači ne poštuju starije. Mladi igrači u Dinamu su pod direktnim patronatom Zdravka Mamića i on je za njih drugi otac, te kao takav njegova riječ je za njih zapovijed i ako Mamić kaže „izgubi“ onda će oni izgubiti bez pogovora. Taj odnos je vjerojatno nešto što nijemac Koch teško može shvatiti. Drugi zanimljiv događaj je savršena mirnoća Zdravka Mamića nakon ove blamaže. Čak je udijelio i 2000 kn nekakvim tamburašima koji su se pojavili nakon utakmice. Vrlo neobično za nekog tko predstavlja momčad koja je netom doživjela pravi debakl na terenu.

I treće, najzanimljivije, koeficijenti u kladionicama na pobjedu Slavena bili su prilično visoki kao što je to i običaj za sve utakmice koje Dinamo igra jer je Dinamo na kladionicama već odavno favorit i koeficijenti na pobjedu Dinama nikad nisu veliki. No zato su prilično veliki koeficijenti na pobjedu Dinamovog protivnika, posebno kad se radi o pobjedama s 2+ gola razlike.

Poseban šlag na cijelu priču su natpisi u novinama kako je Dinamo bez Luke Modrića neprepoznatljiv, siv... Ne igranje Luke Modrića može prouzročiti nezanimljivu, neinventivnu i dosadnu partiju nogometa bez golova, ali nikako 5 primljenih golova jer Modrić nije obrambeni igrač.

Dinamo je u zadnjih nekoliko godina pokazao da je daleko jača momčad od ostalih u HNL-u i da je jedina u stanju koliko-toliko parirati klubovima iz Europskih liga. Naravno, Dinamo može i izgubiti koju utakmicu, ali izgubiti s 5 komada u mreži i 3 gola razlike je i više nego sumnjivo. Sumnjamo da će HNS išta poduzeti po ovom pitanju jer hrvatskim nogometom odavno vlada nogometno podzemlje s centrima u Zagrebu, Zadru i Splitu, a policija koja nije u stanju niti uhvatiti pljačkaša koji se uredno pojavljuje u banci i mijenja gume kod vulkanizera, i sve to dok je za njim raspisana tjeralica, teško da može zagristi u nešto što se zove namještanje nogometnih utakmica. Nemaju s čim…

Post je objavljen 10.12.2007. u 09:56 sati.