Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tjanv

Marketing

kosa

Kosa odaje kako se osjećamo i kako živimo


Naša kosa je indikator svega onoga što se događa u našem tijelu i duši. Odaje u kakvom je stanju naš organizam i kakvog smo raspoloženja.

Sa zdravom i lijepom kosom postajemo zadovoljni, samopouzdani i poželjni. No, kosa nije samo naš ukras. Ona je i svojevrsni indikator svega onoga što se događa u našem tijelu i duši. Po kosi možemo zaključiti u kakvom je stanju naš organizam i kakvog smo raspoloženja.

Naša kosa reagira ne samo na stres, bolesna stanja ili nepravilnu prehranu nego i na utjecaje iz okoline, na onečišćeni zrak, na prekomjerno izlaganje suncu, vjetru ili hladnoći.

Kosa se buni i protiv neadekvatnog šampona, previše vrućeg fena ili agresivne boje. Postaje premasna ili presuha, beživotno visi ili ju je nemoguće ukrotiti. No, najčešće reagira na način na koji smo svi posebno osjetljivi, prekomjerno ispada. Stoga je pogled na češalj pun vlasi dovoljan razlog za preispitivanje načina na koji živimo ili se odnosimo prema svojoj kosi.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Odredite svoj tip kose

Normalna kosa je lepršava i sjajna, lako se češlja i održava. Dovoljno ju je prati jedanput na tjedan blagim šamponom.

Image Hosted by ImageShack.us


Masna kosa je rezultat pojačanog izlučivanja lojnih žlijezda, a to je pak uzrokovano poremećajima u metaboličkim procesima organizma. Znači, pravilna prehrana je važna u rješavanju ovoga problema.
Suha kosa posljedica je smanjenog izlučivanja lojnih žlijezda. Ona je kruta, bez sjaja, teško se oblikuje.

Osim ove tri osnovne podjele tipova kose, postoje još meka i slaba kosa koju nije poželjno izlagati kemijskim procesima, kao što su minival i bojenje kose. Za takvu kosu preporučuje se primijeniti gel radi boljeg oblikovanja i punoće kose.

Čvrsta i gusta kosa pak puno lakše podnosi kemijske procese. Kod ovog tipa kose potrebno je redovito stavljati regenerator za kosu koji omekšava kosu kako bi se lakše oblikovala.

http://imageshack.us">Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Kovrćava kosa

Image Hosted by ImageShack.us


Jako dugačka kosa

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Kratka kosa

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 09.12.2007. u 13:29 sati.