Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mywayfoos

Marketing

Velika pitanja & IZBORI za (turnir) 2008. u Čakovcu


____________________________________
____________________________________
PRIVRMENI REZULTATI:::
datumi:
05.01 = 32 b.
12.01 = 16 b.
19.01 = 3 b.
26.01 = 0 b.

pojedinačno igranje:
DA / UKUPNO
12 / 18 = 66.6% ZA

zasad glasalo 18 ljudi: : Ifcha, M.Rusan, Stojko, Siniša, Vasa, Nikola, Tihi, Dominik, Matija, Domeniko, Pero,Kiki, Lac, Mario, Davor, Saša, Roman, ja

ps: nakon što izaberemo datume itd. objavit ću i popis parova... pa možda ako netko i nema para može ovdje nać nekog s kim će igrat.
_____________________________________
_____________________________________
I ovaj put u postu više svari:

1. poslao sam poruku na broj koji je Davor ostavio u komentarima i...reakcije je bilo. Ubrzo nakon toga nazvao me Željko iz Rijeke (između ostalog i pobjednik T-mobile turnira...) i dobrih 15tak minuta smo razgovarali... i? što sam saznao? Što sam čuo? I dobro i loše. I ono što sam znao i ono čega sam s bojao. pa da počnem..

I ja, a pretpostavljam i dosta drugih smo mislili da oni tamo imaju nešto bolje organizirano sve to..što izgleda nije slučaj; naime..oni imaju klub, ali to nije bilo dovoljno da im grad da neki prostor..gdje se stvara i najveći problem zašto ne treniraju nešto češće... veli Željko da bi za to bio potreban savez na razini Hrvatske, a takav savez se može organizirati ako postoje barem 3 formalna kluba. Čime logično zaključujem da ako i napravimo jedan klub nismo "ništa" (još) postigli.... pa bi vjerojatnije ovo naše nastojanje trebalo ipak podjeliti na 2 il 3 kluba - Zagreb, Međimurje, a sad Jaska ako ih ima dovoljno brojčano i dovoljno voljnih mogu biti za sebe, a mogu i zajedno s Zagrebom.

Tu dolazim do onoga što meni najteže pada... do toga da treba donijeti jednu veliku odluku - želimo li parirati svijetu? nije sad bitno koliko je to moguće..bitno je to da na fa.bi.-u to nije moguće. Stol jednostavno nje odobren od svjetskih niti europskih organizacija. - što je već i prije Ifcha naglasio u svojem mailu. I što dalje?
Imamo 2opcije kako ja to vidim.
1. ostati na fa.bi-u i probat profurat fa.bi bar u Hrvatskoj, ali nažalost to bi bio i vrhunac... ili
2. promijenit stol. Prebacit se na Roberto sport, Garlando ili neki drugi "odobreni" stol.

Subjektivno - skloniji sam prvoj opciji iz same činjenice da smo već zakasnili. Sve te godine potraćene na krivom stolu..s tim se ne bih mogao pomiriti. Probao sam igrat na drugim stolovima i jednostavno kolko god me išlo na tim stolovima ja sam bar upola slabiji igrač. I kolko vremena bi trebalo da ovu "kvalitetu" koju imamo na fa.bi.-u počinjemo dostizat i na drugom tom stolu...? il još važnije - gdje? pa u Hrvatskoj opće nema tih stolova... u svakom petom gradu jedan stol. - tu sad opet dva pravca razmišljnja...
1. pozitivno - i preko Ifche i preko Željka saznao sam da imamo šanse preko dobavljača Garlando stolova za Hrvasku - ako bi osnuli te klubove tj savez - preko nekih sponzora i dobiti par stolova, recimo po jedan za svaki klub.
2.negativno - znači na 3 stola bi mi morali postat svjetska klasa? tu nisam pesimističan, tu sam realan kad velim da je to nemoguće. Iz najmanjeg razloga što mislim da sam ja svoje glavne godine za učenje stolnog već prošao. Ne vidim se da imam tolko vremena u budućnosti. Ne znam što vi tu mislite...

Ono o čemu još posebno Željko govori je to da bi morali počet igrat po pravilima. Mislim da je tu najmanji problem, no razlika koju donose ta pravila su za neke igrače prilično revolucionarna..neke bacaju u drugi plan dok neke dižu puno više..
(neka ta pravila:)
- svaka nova loptica se stavlja na peticu onoj ekipi koja je gol primila.
- da bi se nova loptica predala na trojku potrebno je bar jedno dodavanje prije toga, u suprotnom je faul.
- loptice koje su skočile izvan stola vraćaju se protivniku onog koji ju je izbacio.
- gol peticom vrijedi
- loptica na trojku može doći samo kroz protivnikovu peticu, ne ako je npr. preskočila.
- lopta koja je bila u gola, ali iskocila broji se kao gol
- igraci smiju mijenjat svoje pozicije nakon svake nove loptice, ali i tehničkog faula.
- dok se sprema za udarac nije dopusteno ometanje npr. lupanje peticom, niti njeno pomicanje prije udarca

...Finta je u tome da svaki stol ima "svoje" poteze,udarce koji su najbolji i najprofitabilniji. na fa.bi-u postoji puno takvih udaraca...dok ako ste gledali igru na bilo kojem drugom stolu - ona se svodi na razbijanje peticom i na snake-ove i pin-ove na trojki. Drugog skoro da nema. Meni se npr. ta igra uopće ne sviđa, al to je samo moje mišljenje. Što se tiče ovih pravila gore navedenih-ona se mi dopadaju i bilo bi dobro da ih počnemo upotrebljavat...naravno ne još na turniru, nego onako...polako..ovisno o tome šta namjeravamo dalje...

EDIT:::
na sve ovo prije receno htio bih dodati i cinjenicu da nismo jedini koji igraju na fabiju i zato imaju problema ubacit se u neke ITSF (International Table Soccer Federation) turnire. Zapravo je prica i strka oko fa.bi stola jedna od najvećih što se stolnog nogometa tiče; naime veliki broj igrača i u Kanadi i nekim drugim zemljama, a pogotovo u Italiji i Sloveniji igra na njemu i zasto ne bi to bio nas cilj onda? okupit to drustvo...
evo par random linkova na neke forume itd s tom tematikom..


to FABI or not to FABI
http://www.saskfoos.com
union liga v namiznem nogometu

jer kolko kuzim najgore stvari oko samog fabija su to jer je duplo laksi od drugih stolova (mada meni i ne djeluje tako), golovi su premali (hehe...pa normalno, zato je i potrebno mjece da bi se zabilo.. garlando je npr cisto obrnuto), a najgore je to sto je fabi dizajniran za "fastball", a ne za "passing" ...a tu i ne kuzim kaj s tim hocu reci...

i tu me jos zanima sto vi mislite o tim pravilima...da probamo preci na njih?

_______________________________________
_______________________________________
IZBORI ZA TURNIR U ČAKOVCU!!!
_______________________________________
_______________________________________

1. datum!
dogovoreno je - igrat će se poslije Nove, i to jednu subotu - na vama je da odaberete koju...pošto postoji šansa da neku subotu ne bi mogli od tih svatko nek izabere dva datuma - onaj najbolji i onaj malo manje bolji. 2boda za prvi, 1bod za drugi.
na izbor:

5.1 ?
12.1?
19.1?
26.1?

2. pojedninačno igranje
ukoliko bi turnir u parovima završio u neko razumno vrijeme oni koji bi htjeli igrat mogli bi i idigrat jedan pojedinačni turnir. jeste li za tu opciju ili ne?

od vas očekujem da napišete:

ime-----datum za 2boda-----datum za 1bod-----pojedinačno igranje(Da / Ne)

evo ja odmah pišem:

antonio-------5.1-------------------12.1.---------------------------DA

... na kraju ćemo vidjet koji su datumi najzastupljeniji pa se onda lako odabere... i zamolio bih vas da SVI glasate. Bar oni koji namjeravaju doći.
Ovo glasanje traje tjedan dana - i MAKSIMALNO TJEDAN DANA. (još 2 dana)

__________________________________
__________________________________


Post je objavljen 07.12.2007. u 17:51 sati.