Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

jedan topli i poletni post: cepelini ...



Shvatila sam kako mi se u posljednje vrijeme posjetitelji na klupici smrzavaju, osim drage Zmajke , koja veli da joj je kod mene toplo, unatoč silnom ledu i snijegu koji je okovao jezerca ...

Shvatila sam, dakle, da je vrijeme da konačno napišem jedan topli, poletni post.

Vani je decembarski hladno, pa sam nekako smrznuta čak i ja, kojoj obično nikada nije zima.
Ovih se dana ne osjećam baš nimalo poletno ...

Iz navedenih razloga, dosta sam se namučila smišljajući temu posta koja bi bila i topla i poletna ...
I, najbolje što sam mogla smisliti su...cepelini.

No, nisam mislila na ove cepeline ... iako su poletni, a i pune ih toplim zrakom ili helijem.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
zepelin hindenburg

Nisam mislila ni na ove Cepeline, no dobro mi je "legao" naslov njihove pjesme ... Iako, trenutno su mi na vidiku samo silne stepenice, a ne i Heaven ...

Led Zeppelin - Stairway to Heaven


Mislila sam na jednostavno narodno jelo, pod nazivom cepelini, koje Litvanci rado jedu, i koje sam imala prilike kušati , kad sam nedavno bila u Litvi ...
Ti cepelini i nisu bili loši.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Tijesto je od krumpira: polovica smjese je od prijesnih naribanih a polovica od kuhanih, također naribanih krumpira, umiješeno uz dodatak malo brašna ili škroba.
Pune se pirjanim mesom, oblikuju u 'cepelin' i kuhaju.
Serviraju se preliveni kiselim vrhnjem i posuti sjeckanim koprom.

Mogu se i zapeći u pećnici.

Treba ih servirati i jesti tople.
A zatim zaliti, po litvanskom običaju - čajem. Litvanci čaj piju u svim prilikama i u svako doba dana i to najradije zeleni čaj.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pošto sam se kući danas vratila suviše umorna da bih mijesila cepeline, riješila sam zagrijati se čajem.
S malo ruma ... radi bolje poletnosti ...

Sva sreća što je već bilo prošlo five o'clock, kad sam konačno stigla kući.
A to je već pristojno vrijeme i za čaj ... i za nešto konkretnije.





Post je objavljen 17.12.2007. u 23:59 sati.