Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/banela

Marketing

Slobodan i Hana deo 2.

Hana je voljela jaja na oko sa tecnim zumanjcem za veci gust...omletic zacinjen paprom, soja sosom i persinom...poshirana je smatrala kulinarskom idiotarijom, dok su je "u meko" i "u tvrdo" kuhana vracala u vrticke klupice sa mirisom caja iz plavih plasticnih soljica.Slobodan se hranio po principu dva zrna soli, malo mirodija, ubaciti nesto povrca ili mesa te kuhati na laganoj vatri dok ne provri.

Proveli su vrlo ugodno popodne przeci jaja povecalom na Haninom stakleniku u kojem je uzgajala fikuse i filadendrone. U smiraj dana sidjose do fikusa i filadendrona prduckajuci radostan duet od previse jaja. On shvati da se mozda previse opustio, pa zgrabi fagot i zabrza prema vratima mumljajuci:"Jamoramoticvratitnekenotepotpunosamzaboraviodovidjenja!"Skoro da je pao preko pitara sa fikusom ali se nekako uspio podbosti fagotom da se potpuno ne osramoti, promrmlja jos nesto i ode.Sa smijeskom, Hana vrati pitar na mijesto, zalije fikus te se vrati na krov pojesti ostatke.

Slobodan je zurio na probu. Jucer je potpuno zaboravio..."Reci cu da sam imao strasnu migrenu!" - mislio je u sebi.Izvukao se glatko, probe se jos nisu zahukltale iako je premijera bila za mjesec i pol nitko se nije pretjerano uznemiravao. Lezernost je krasila duhacku sekciju kao debeli brk, debelog precjednika uprave kazalista. Smjestio se, izvukao note, instrument i krenuo uvjezbavati fuge. Zvucale su kao da fagot ima neku ne izljecivu bolest, zavijao je, kasljucao te na posljetku bezobrazno prdnuo da si je Slobodan zamalo izbio prednje zube. Jednostavno, instrument je odbijao poslusnost...sve je zvucalo iskrivljeno i toliko nepodnosljivo, da ga je dirigent zamolio da napusti probu.

Iznerviran, dosao je kuci, zavrljacio fagot u kut sobe ispod fuksije i bacio se jecajuci na krevet poput djevojcice sve dok nije zaspao. Iz jednog od dva jezicka na fagotu poceo je stidljivo provirivati zeleni izdanak...



Post je objavljen 07.12.2007. u 03:51 sati.