Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jacab

Marketing

Da li je svjetli dan ili mrkla noć- a biće kako god bog da

Religija je stvorena da čovjeku olakša život. Sve pojednostavi. Sve se svede na jedno: božija volja. Desi ti se nešto loše: božija volja, ne uspiješ u nečemu: nije bog dao, dijete ti umre zbog liječničkog nemara- bog dao, bog uzeo. Ispada da čovjek ništa ne može učiniti, da ništa i ne mora činiti, ni za šta nije odgovoran.Treba klečati, moliti se, klanjati, križati, već šta god i sve je kako treba. E, ja ne mogu biti samo pasivan promatrač: nisam nikada dobila ništa zašta se nisam sama pobrinula ili mi ljudi oko mene priskrbili. Dobro , kao i zlo. A ja trebam zahvaliti bogu zato što sam u nečemu uspjela. Mo'š misliti, ako sam uspjela to je zato što sam se krvavo naradila. Poginula sinoć bebica: kakav je to bog koji je to mogao dopustiti. Rojnica sve ove godine živio mirno, lagodno- kako je to bog mogao dopustiti. I sada, eto, čitam kako su djevojke ubile zbog "manjka boga". Zbog rokenrola. I ne mogu dopustiti da se dvjema mladim ženama na taj način oduzme moć zapažanja i razmišljanja.
Iskreno, ne bih volila danas biti mlada.Šta mogu vidjeti, kakav me svijet čeka kad odrastem: kriminalci pucaju jedni na druge i ispade da su svi znali da će se to desiti a niko ništa nije poduzeo. A kako i bi kad šefovi i onih dobrih i onih loših skupa sjede na domijencima, hepeninzima i drugim mjestima gdje se mogu uslikavati. Narko-veletrgovci mrtvi hladni planiraju ubiti na stotine djece i zaraditi na tome i sud ih pusti. Skorojevići koji su juče po brdima ovce čuvali danas voze mrcine sa previše konjskih snaga i ubijaju ljude na cestama a zauzvrat dobijaju još jaču makinu, ne smiješ im čak ni ruke vezati jer se neko brine zbog njihovih ljudskih prava. Ako ćeš posao, lezi i raširi noge. Ako ćeš kod doktora: plati, ako ti treba ZK izvadak: sve se može dogovoriti, ako ćeš bebu, ne možeš raditi, ako nemaš djece nisi dovoljno vrijedna žena, ako nekome takneš novce, možeš zaglaviti na 20 godina, ako nekome djetetu uzmeš djetinjstvo i život zlostavljanjem dobiješ manje nego što traje školovanje za neki zanat. I tko su današnji heroji, uzori za mlade: nepismene pjevačice i glumice, polupismene neradnice koje žive od sponzora, polupismeni igrači koji za tih par sati igranja dobijaju više nego ijedan radnik u ovoj zemlji za 40 godina rintanja. A curice su umrle zbog rokenrola. Zbog Johnnyja Štulića koji je čeznuo o fantomu slobode, o balkanu i o fenderu
Danas u tramvaju grupa djece, mislim da ih je moglo biti 15, pretpostavljam 12-13 godina života,na sav glas i uglas zavijaju na stihove neke cajke. Evo sada dajem sve svoje imanje, obje ruke i noge da ne znaju 5 stihova Tadijinih niti Vesne Parun. Iz tramvaja su poiskakali preko zaštitne ograde ravno na prometnicu, nisu gledali kakav je promet, voze li auti, koja je boja na semaforu....a na kamion koji im se našao na putu psovali su više nego onaj poslovični šofer.
Jedina dobra vijest koju sam čula ovih dana je da su Sokoli konačno pripucali na bagru ( a još je veselije što bi ta bagra- sudeći po prezimenima, mogli biti moji zemljaci), ali sada čekam međunarodnu zajednicu da zaprijeti kako se u demokrackim zemljama to ne radi, hoćemo li mi moći u EU ako branimo svoje.
I kakve veze sve ovo ima, čitav bi post trebalo pobrisati ali neka stoji. Ljuta sam i pitam se samo šta običan čovjek uopće može učiniti nego uzeti sa sobom nekog najdražeg i skočiti. Sa crkvenog zvonika, jer je pravo tako. Jer ako je stvarno taj bog tip kojeg se pita...........a dopušta sve ovo...hm....samo ne znam, da li neko treba ugasiti svjetlo, ili ga upaliti????

Post je objavljen 06.12.2007. u 20:11 sati.