Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Bezgresno zacece!

Uz sve ostale feste, ovdje se naveliko pripremamo i za taj blagdan - koji se posebno slavi i u Saritinoj zupi u Quitu,
Image Hosted by ImageShack.us
kao i u nasem susjedstvu, u mjestascu slicnom nasem Oyacotu, koje se zove Capilla, i gdje je u tijeku devetnica Gospi!
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Pogled s Capille prema nasem Oyacotu!

Crkvica izvana podsjeca na nase 3, ali iznutra je jako lijepa s umjetnicki izradjenim velikim drvenim oltarom, i trajnim klanjanjem, tako da me ugodno iznenadilo da ipak i ne tako daleko do nas, ima jos zivljeg duhovnog zivota!
Image Hosted by ImageShack.us
A simpaticni i duhoviti laik Patrizio koji vodi i organizira sve duhovne aktivnosti tamo, pozvao me da i jedan dan devetnice i ja pozdravim okupljene vjernike, i posvjedocim o svom dolasku ovamo, o Zdencu, i o svojoj domovini...Ne znam hocu li se usuditi, a i moj spanjolski je jos uvijek pomalo - tuc, muc, no uz Bozju pomoc i vase molitve, mozda ipak krenem i s javnim nastupima ovdje : )
Image Hosted by ImageShack.us
A bas na Gospin blagdan u subotu idem sa sestrama na duhovnu obnovu i za druge casne sestre kod svecenika kombonijanaca!
A slijedeci tjedan u nasoj skoli pocinju trimestralni ispiti za nase ucenice - pa cemo vidjeti i koliko su engleskog naucile u ova 3 mjeseca (ej, pa danas mi je godisnjica!), pa i to preporucam u vase molitve!
A danas imamo sv. misu i klanjanje u nasoj crkvici San Francisca u Oyacotu (valjda ce p. Patrizio ovaj put stvarno doci!)
A obisao nas je i jos jedan p. Marcello ovih dana! On je Talijan iz Trevisa (10ak km od Venecije, ali nisam ga stigla pitati poznaje li moju venecijansku crkvenu ekipu...), koji je misionar ovdje vec preko 30 godina, i zadnjih mjeseci je bio u Italiji, imao je i neku tesku operaciju srca tamo, a cijelo vrijeme koliko sam ovdje s raznih strana sam samo slusala o njemu - p. Marcellu - te je pokrenuo ovo, te je ucinio ono, te je pomogao ondje...I kad je neki dan dosao na veceru kod nas - doista se svojom pojavom uklopio u sve te price i legende o njemu - doista je k'o od brda odvaljen - i ne bi se reklo da ima ikakvih zdravstvenih problema, a kamo li da mu je nedavno ugradjeno cak 4 bypassa...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Bogu hvala i za njega, njegovo zdravlje, i njegovu posjetu - imali smo cak dvije svete mise s njim ovih dana, prije nego se vrati u svoju misiju u Esmeraldas na obali...

Post je objavljen 06.12.2007. u 19:09 sati.