Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Međunarodne demonstracije o klimatskim promjenama - u subotu u Sisku!

m

Na dalekom Baliju, ovih se dana održava 13. konferencija Ujedinjenih naroda o promjenama klime. Očekuju se bitne odluke o zajedničkim akcijama, koje će se poduzimati slijedećih godina, nakon što istekne rok Kyoto protokola, koji je postavio ciljeve za godine 2008.-2012.

Tim povodom, širom svijeta se organiziraju prosvjedni skupovi (registrirano je 85 zemalja). U Hrvatskoj, prosvjed organiziraju stranka Zelena lista i udruge Sisačka eko akcija (SEA) i Udruga oboljelih od karcinoma u Sisku, gradu simbolu zagađenog zraka. Skup će se održati u prolazu stare GRAME koji vodi do Božićnog sajma, s početkom u 11 sati. Tom prilikom pročitat ćemo "Sisačku deklaraciju o klimatskiim promjenana" i pozvati prisutne građane da je podrže svojim potpisima.

Bilo bi lijepo i dobro da nas se okupi što više i da još jednom i na taj način dademo podršku građanima Siska u njihovoj pravednoj borbi protiv zagađivača INE, Toplane i ostalih, a ujedno i da svi zajedno pošaljemo jasnu i odlučnu poruku našoj Vladi i novoizabranim zastupnicima da je njihova dužnost i krajnji čas suočiti se s klimatskim promjenama i početi poduzimati konkretne radnje za njihovo zaustavljanje.

Podatke o prosvjedima širom svijeta možete naći ovdje.

The 'Call to Action' for these demonstrations and related events that will take place on December 8th 2007 is as follows :

"We demand that world leaders take the urgent and resolute action that is needed to prevent the catastrophic destabilisation of global climate, so that the entire world can move as rapidly as possible to a stronger emissions reductions treaty which is both equitable and effective in preventing dangerous climate change.

We also demand that the long-industrialised countries that have emitted most greenhouse gases up to now take most of the responsibility for the adaptive measures that have to be taken, especially by low-emitting countries with limited economic resources."

We feel that there is an overwhelming need to create a groundswell of global opinion to push for the urgent and radical action on climate change, without which we risk a global catastrophe of unimaginable proportions.

Post je objavljen 06.12.2007. u 14:24 sati.