Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

BROD GALEB- ideologija ili kultura?

Lista za Rijeku protivi se odluci prema kojoj će grad Rijeka financirati obnovu broda Galeb iz sredstava spomeničke rente za 2008. godinu jer se, kako kaže član Predsjedništva Danko Švorinić, prejudicira odluka Gradskoga vijeća koje nije usvojilo plan raspodjele sredstava za 2008. godinu.
Lista za Rijeku se pita hoće li se zbog ulaganja u brod Galeb srozati standard zaštite i očuvanja kulturnih dobara u Rijeci i hoće li se zato stopirati program obnove pročelja unutar zaštićene cjeline grada Rijeke. Smatraju kako bi gardonačelnik Vojko Obersnel trebao građanima pojasniti kakve veze imaju Tito i brod Galeb s gradom Rijekom jer ukoliko je riječ o ideološkoj investiciji pout HSP-ova montiranja kipa Ante Starčevića na glavni osječki trg, onda bi bilo najpoštenije da adaptaciju broda Galeb preuzme riječki SDP, kaže Švorinić.
Na tiskovnoj konferenciji Švorinić se dotaknuo i zaštite svih zaštićenih objekata lučkih skladišta. Lista za Rijeku smatra kako bi se dio skladišta u vlasništvu lokalne samouprave po uzoru na New York trebalo iskoristiti za uredske prostorije zaposlenika gradske uprave, Luke Rijeka i Županije primorsko-goranske.


Post je objavljen 06.12.2007. u 11:39 sati.