Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/danzametak

Marketing

pbb je skracenica za .....

"Picikato Brass Band", oliti u prijevodu: "trzanjem-žica limena glazba".
prilično besmisleno budući da dečki sviraju samo puhačke+bubanj, al ajd, to je valjda u romskom stilu wink
A za "domaću" publiku, na trubi piše ćirilicom: "duvački orkestar picikato". Xi(ola), dečki su iz tvog kraja.

Uglavnom, bili su sinoć u purgeraju pa sam malo razgalio dušu, a bome i jetru, pluća i noge. kašlj-kašlj.

Odsvirali su par hitova: mesečina, sae-roma-babo, čaje šukarije, pink panter (eek), makedonsko devojce,....
i par vrlo-dugih, meni-nepoznatih, al-zato-nista-manje-dobrih rasturačina. Uglavnom sastavljenih od glasnog bubnjanja i prstolomnih trubačkih solaža. dobre! Drum'n'trumpet stil.

Da, zanimljiv je taj zvuk truba, može bit nježan, i paničan, i iskonski... djeluje na ruke da se same dižu u zrak, a kad još bubanj zatutnji, onda i noge poskoče. hehe. Bilo bi fora naučit malo trubu svirat.

Prvo smo ih pratili iz daljine, a onda i iz prvog-drugog reda. Puno su bolji izbliza, i glasom i stasom, iako je bilo naguravanja malo. Ak ne paziš, začas te rulja odgura u pozadinu. A onda samo malo zaplešeš, i opet si naprijed.

Fala vrckavoj M. na dobrom društvu i živahnoj demonstraciji trbušnog plesa. Ima ovdje još jedna trbušna plesačica, zna ona koja je, nju vodim slijedeći put smijeh

U 2 sam već spavao snom pravednika. Nazalost u 5 sam se probudio, a u glavi "makedonsko devojce", tak da sam sad nekak na pol koplja. A poslijepodne ću bit na četvrt koplja. Maloprije sam probao složit krevet od priručnog materijala: stolac+pilates_lopta, ali nije baš nešto. Nestabilan je. Tak da ću malo prileć na stol. ah, cijena dobre zabave dead nikad nije previsoka!

Post je objavljen 06.12.2007. u 08:42 sati.