Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/useyourillusion91

Marketing

Oni su znali sta je to sreca, bili su mladi i deca cveca matori cuti, ko se jos seca hippie-vremena i dece cveca

Da skratim priču……danas ću nešto napisati o Woodstock, o slavnom festivalu koji se dogodio 1969. na farmi, veličine 600 jutara u White Lakeu!!! Na tom slavnom festivalu droge, seksa i rocka prisustvovalo je 500 000 hipija, a trajao je 3 dana od 16. do 18. 08…. I za to vrijeme hipijevci su slobodno uživali u raznim drogama i u svojim slobodnim ponašanjima kao npr. slobodno su šetali goli a seks ispred pozornice je bio normalan.Sad svi razmišljate kako bi bilo lijepo da ste i vi bili dio tog velikog događaja!!!...trava,seks&rock 'n' roll… uf stvarno je to trebalo izdržati 3 dana.Nažalost broj ljudi se do kraja festivala smanjio na nekih 30 000, troje ih je poginulo u naguravanju, a dobra strana je to što se dvoje djece rodilo.Ma samo zamislite koje kul mjesto rođenja:WOODSTOCK!!!!....Nadalje, vrijeme nije bilo baš dobro, te je zbog toga festival bio prekinut čak 3 puta, čitavi događaj pratio je slogan vodimo ljubav, a ne rat!!!!čime se htjelo pridonijeti protestu zbog vijetnamskog rata, koji je potaknuo brojne hipijevce na organiziranje ovog festivala.
Woodstock je otvorio Richie Havens,inače slabo poznati folk pjevač,ali je ovim nastupom ušao u poijest, a iza njega su se naredali kantautori John Sebastian, Country Joa, Joan Baez i Ravi Shankara poznatiji kao otac kantautorice Norah Jones.A druga večer je bila večer bluesa i rock nastupali su Carlos Santana, Canned Heat, Creedence Clearwater Revival i Grateful Dead.
Veliku pažnju na festivalu je izazvala –bijela- pjevačica bluesa Janis Joplin koja je nažalost preminula 4. listopada 1970. od prevelike doze droge i time kratko uživala u velikoj svjetskoj slavi koju je stekla zahvaljujući nastupu na Woodstocku.A nakon nje slijedili su Jefferson Airplane,predstavnici psihodelije San Francisca.
Treću večer otvara Joe Cocker i to izvedbom Beatlesove ''with a little help for my friend''. Nakon njega na pozornicu izlazi bend Ten Years After, njihov gitarista Alvina Lee, za to vrijeme mnogi su ga smatrali «najbržim» rock gitaristom. Svjetsku slavu im je osigurao film o Woodstocku na kojem se pamti gitaristička solo jedinica u skladbi ''I'm Goin ' Home''. A nakon Ten Years After slijedili su The Band, Johnny Winter, Nash & Young………a vrhunac večeri je donio posljednji izvođač Jimi Hendrix, koji je pred 30 000 hipija koji su izdržali do samoga kraja, izveo američku himnu ''Star Spangled Banner''. A valja spomenuti da se zadnji dan helikopterima dovezlo sve što je bilo potrebno, kao voda,hrana i higijenske potrepštine.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
---1971. i 1974. godine Atlantic Records izdaje dvije ploče '' Woodstock '69.'' Te kasnije izlazi i film o festivalu koji je zaradio preko 50 milijuna dolara, a objavila ga je kompanija Warners---


…. Creedence Clearwater Revival
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

….. Jefferson Airplane
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

…. Ten Years After
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

….. Jimi Hendrix
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


I da naravno ovim putem po drugi put čestitam rođendan svojoj seki Meri,koji je upravo danas 6.12.!!!!! To joj je 15……

MERI, SRETAN ROĐENDAN!!!!

.....i za kraj jedna prekrasna pjesma!

Riblja Čorba - Deca cveća

Matori opet lupeta
seca se svoga vremena
nosio je kosu do dupeta
poglavica hippie-plemena

Is’o je na Woodstock i Wight
sada je pao nisko
za svoje vreme je bio alright
pevao “San Francisko”

Kad je matori bio mlad
ribe su bile zgodne
on vise nicemu ne sluzi sad
i drema svako popodne

Oni su znali sta je to sreca
bili su mladi i deca cveca
matori cuti, ko se jos seca
hippie-vremena i dece cveca


Post je objavljen 06.12.2007. u 00:14 sati.