Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvanje

Marketing

Kiša

Bio je dovoljan trenutak da prepoznam sve tragove prošlih života, onih davno ispričanih priča kad smo hodali jedan uz drugoga na početku svijeta.
Jedan pogled ispunjen prepoznavanjem, topla dobrodošlica tvoga osmijeha koji otvara vrata moga srca.
Nešto oko tebe, u mom osmjehu, u riječima koje su bile tako beznačajne, u ritmu noći, među zvijezdama, u povjetarcu...okružena sam tobom a da nisam ni shvatila kako se to dogodilo.
Zašto sam u tvom oku prepoznala odsjaje svoje duše?
I kako me čuješ, svaku ali svaku moju riječ i kako razumiješ i pronalaziš korita moga nepresušnog smijeha. I kako me slušaš i tražiš još mojih riječi a ja sam sva u riječima, sazdana sam od njih.
I kako je sve jednostavno, prirodno i glatko poput svile...razgovor s tobom, smijeh i pitanja...
Na trenutak smo se jedno drugome našli na putu. I putovi naših života zauvijek su se promijenili.
Tu sam, stojim pod nebom i vičem bez glasa i znam da me po prvi put u životu netko čuje i kad ne govorim.
Tu sam, sama sam i po prvi put u životu sam sretna. More, snovi, želje i ukradene jabuke smirile su neveru koja je godinama rušila moje kule.
Tu sam, stojim pred tobom bez očekivanja koja zamaraju i kradu draž i sanjam neke čudne staze u šumi koju ne poznajem.
U prohladnom i tamnom mjestu, pod stablima kojima ne znam ime, ispod sunca koje se skriva u krošnjama, mokrih nogu i hladnih prstiju pronašla sam paprat...zelenu, životnu, mekanu, raskošnu i vlažnu. I dok milujem njene listove i pričam joj priče ona se smije mojim ludim snovima, dira me po licu, ostavlja suhe listove u mojoj kosi...I prolaze sati i dani dok se moji uvojci isprepliću s granama a ja zaboravljam što sam bila i smijem se i ne vjerujem da smo postale jedno..ja i moja duša...zajedno.
Vidimo se....do slijedećeg susreta u svijetu koji ne postoji...
Sresti ćemo se u slijedećoj kiši koja pada po meni i hrani moje lude snove, u trenutku kad me najmanje očekuješ, kad budem sigurna da te nema više.
U svakom podjednako savršenom trenutku za hrabro i ludo uranjanje u slijepu ljubav.

Post je objavljen 05.12.2007. u 23:00 sati.