Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijeczivota

Marketing

Roditi se nanovo je potrebno za puninu života

Isus je jasno rekao da postoji samo jedan uvjet koji nam je potreban da uđemo u kraljevstvo Božje ljubavi, a to je da postanemo kao djeca, jer samo tada on nam može biti 'tata'.
Nikad baš nisam razumio što je Krist mislio kad je to rekao, jer mi možemo biti prema djeci sentimentalni i romantični zbog njihove nevinosti i dobrote, no oni su u stvari sebična i gramzljiva mala stvorenja.
Isus nije bio sentimentalan kad je prišao djeci. On je bio svjestan njihovih ograničenja. On je to i objasnio kad je predbacivao farizejima da se ponašaju poput djece koja se međusobno svađaju na uličnom uglu. Kakve god da pogreške imaju mala djeca, ona imaju i jedno spasonosno svojstvo kojem se mi ne možemo oduprijeti. Ona su beskrajno bespomoćna i nesposobna da se brinu sama o sebi. Ona nemaju iluzija o svojoj vlastitoj snazi; slaba su i nesposobna, nemaju mišiće za bilo kakav rad. Čim im nešto postaje preteško, a to može biti razvezana cipela ili nos koji curi, trče mami ili tati za pomoć. Ona su potpuno i krajnje ovisna o svojim roditeljima i ne brinu se o tome što svi znaju da su slaba. To je svojstvo na koje nam Isus ukazuje kad kaže da moramo postati kao djeca ako želimo ući u Nebesko kraljevstvo.David Torkington: "Pustinjak"

Bog nas poziva na obracenje, a mi se bojimo da ce nam drugi reči da smo poludjeli, Ako nas Bog promjeni necemo se brinuti sto drugi o nama misle.

Nano Pršo

četiri Gospe za Hrvatsku






Post je objavljen 02.01.2008. u 20:59 sati.