Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaelbudrovic

Marketing

IVO, JOŽA I ĐURĐA vs STIPE, ZOKI, VESNA, KRADIMIR I MILORAD

Ovih dana i desni centar koristi svaki dragocjeni trenutak odsutnosti predsjednika Mesića (koji je na službenom putu) pa pokušava osigurati što viši broj mandata potpore za svoju opciju u Saboru.

Koalicija HSS-HSLS je počela koalicijske pregovore sa, kao što su obećali, izbornim pobjednikom, HDZ-om. I dobro su se postavili u tim pregovorima, iznijeli su HDZ-u programe i inicijative od kojih ne odustaju, oni imaju volju za radit, želju za sudjelovanjem u vlasti i ideje za vođenje zemlje, ali i 8 saborskih mandata koji bi im trebali omogućiti ostvarivanje planova i ispunjenje želja. I čini se kako ti pregovori dobro napreduju, zeleno-žuti su složni u svojim zahtjevima, a slične razvojne programe(barem one najvažnije) imaju i vladajući pa vjerujem kako bi mogli brzo postići dogovor, barem bi trebali, ako se već nisu Adlešić i Friščić već neslužbeno obećali lijevom centru kako tvrde neki izvori.

HSS je zadovoljan, unatoč tome što i u koaliciji imaju manje zastupnika nego u posljednjem sazivu Sabora, mogli bi dobiti potpredsjedničko mjesto u vladi te još tri ministarstva. Ali, njihov se problem nalazi u samoj stranci, zove se Stipe Gabrić, poznatiji kao Jambo. Gradonačelnik Metkovića, a s njegove je neovisne liste i Mira Buconić postala županica Dubrovačko.Neretvanska, nije uspio ostvariti rezultat na Izborima koji je obećavao, naime taj samoprozvani pučki tribun Dalmacije se nadao trima mandatima u desetoj izbornoj jedinici, a jedva je prešao izborni prag. , čak je i u „svom“ Metkoviću glatko poražen od HDZ-a. Gabrić Jambo je tijekom izborne kampanje koristio sav svoj verbalni arsenal, koji i nije tako raznolik. kako bi što bolje uvrijedio i omalovažavao sve kandidate HDZ-a iz desete izborne jedinice (Luku Bebića, Dubravku Šuicu, Frana Matušića), a cijelu stvar bi moglo zakomplicirati i to što je Jambo nedavno poslao zahtjev za isplatu dugu Ministarstvu Obrane RH za krumpir i kupus i raznorazne namirnice koje je prodavao Ministarstvu po deseterostruko skupljoj cijeni od uobičajene, tržišne. I recite vi meni- Zar to nije klasični, rekli bi se školski, primjer ratnog profiterstva?

I dok desni centar službeno vodi koalicijske pregovore, čelnici stranaka lijevog centra pregovaraju neslužbeno, skrivajući se od novinara i kamera, čekajući ili rasplet situacije na relaciji HSS,HSLS-HDZ ili možda čekajući povratak predsjednika Mesića koji je, prema nekim izvorima, glavni pregovarač i zagovarač vlade lijevog centra, a navodno se Mesić nada, nakon isteka Predsjedničkog mandata, kako bi sa u 76-oj godini mogao postat vođa udružene lijevice(SDP,HNS) i tako na slijedećim parlamentarnim izborima probati postati premijer, druga solucija je da će bit Visoki Predstavnik međunarodne zajednice u BiH, treća pak kako će poći u mirovinu nakon toliko godina u politici, najprije za vrijeme komunizma (bio je predsjednik predsjedništva Jugoslavije, njen prvi čovjek i glavni vojni zapovjednik Narodne Armije u vrjeme kada je ta ista armija počela sa napadima i vojnim akcijama usmjerenim protiv nastajanja i osnutka samostalne Hrvatske), a sada i kao predsjednik RH sa dva mandata.
Ti isti izvori, provjereni i više puta dokazani, tvrde kako su se već nekoliko puta sastali vođe SDP-a i SDSS-a, Zoran Milanović i Milorad Pupovac. I tako oni pregovaraju o mogućoj koaliciji, i paze da ih ne opazi koji novinar, izvjestitelj, kamerman ili Vesna Pusić. Jer, navodi već navedeni izvor, SDSS želi ministarsko mjesto, a Pupovcu bi bilo najdraže ono ministra vanjskih poslova, a sigurno se sjećate kako se Vesna prva sjetila kako bi mogla bit ministrica vanjskih poslova u vladi lijevog centra (i to u vladi premijera Kradimira Čačića) i sigurno bi se ljutila kad bi saznala kako Zoki pregovara sa Miloradom o „njezinoj“ poziciji u Vladi…


Post je objavljen 04.12.2007. u 15:43 sati.