Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/born-to-be-crazy

Marketing

Što nas čeka?

Nakon pregleda naj izuma 2007. pogled u budućnost i pitanje: tko bi mogli biti "konkurenti" za izum idućih nekoliko godina. Evo nekih najavljenih "čuda tehnike" koji nas očekuju u vrlo bliskoj budućnosti.

PROZIRNI MONITOR
Zanimljiv je projekt "prozirnog monitora", odnosno zaslona koji kad je ugašen postaje proziran baš poput stakla. Ovaj će izum biti uskoro moguć zahvaljujući tehnologiji OLED (organic light emitting diodes).

MOBILNI TELEFON KOJI VAS RAZUMIJE
Da, upravo tako. Do jučer su telefoni koristili kako bismo vodili razgovore s drugim osobama. Od sutra bi se u taj razgovor mogla uključiti, barem pasivno, i treća strana; upravo vaš mobilni telefon. Telefoni na kojima se trenutno radi mogli bi imati kompleksan software koji bi, osim što bi mogao prepoznavati vaš glas, umjesto vas voditi bilješke razgovora, memorirati datume sastanaka koje dogovarate, brojeve telefona i tako redom, bio "osjetljiv" i na vaše pokrete. Ukrade li ga netko, tko zasigurno hoda drugačije od vas, vaš će mobitel to prepoznati i sam odaslati alarm i centrali "javiti" gdje se nalazi

OSMIJEH KAO LOZINKA
Zaboravili ste lozinku? Izgubili ste ključ za ulazak u kuću? Ne brinite, dovoljno se osmjehnuti čitaču biometrijskih podataka koji će usporediti informaciju koju dobiva s pohranjenim podacima i, u slučaju pozitivne identifikacije, skinuti ključ i dozvoliti nam ulazak. Trenutno više tvrtki u svijetu radi i na razvoju.

P.S.-Hvala vam na komentarima!!!! Komentirajte i dalje. Pozdrav!

VALENTINA



Post je objavljen 04.12.2007. u 12:29 sati.