Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Anja u Varaždinskim Toplicama



Od jučer su Anja i mama Jasmina u Varaždinskim Toplicama. Anja je dobila post operativnu rehabilitaciju u trajanju od 21 dan. Kako Anja ne može samostalno biti u toplicama, komisija je odobrila mami Jasmini pratnju i smještaj i tako da osim participacije ne plača ništa. Ajd fala Bogu bar nešto da dobijemo od našeg zdravstva. Dakle Anja će imati kompletan program rehabilitacije što uključuje : defektologa, psihologa, radne terapije, fizikalne terapije, logopeda i bazen. U punom pogonu je od 8 ujutro pa sve do negdje 16 popodne.
Što se tiče medicinskog osoblja, onako na prvi pogled mogu Vam reći da su stvarno svi jako ljubazni i susretljivi. Počev od glavne doktorice koja je zaprimila Anju i koja će ju voditi sve ove dane rehabilitacije, pa sve do glavne sestre i ostalog medicinskog osoblja koji će brinuti o Anji i mami Jasmini biti od velike pomoći.
Cure su smještene u starom djelu toplica u Hotelu „Terme“. Smještaj je više-manje ok. Imaju francuski ležaj, zasebnu kupaonicu, zaseban wc a jelo im dostavljaju u sobu i što je najvažnije imaju mir jer su same u sobi.
Jedina možda mala zamjerka na smještaj je ta da osoblje koje se brine za čistoću soba u hotelu baš nije na nekoj zavidnoj razini, no mama Jasmina je to sama dovela u red za nekih sat vremena.I da, jedna velika pozitivna stvar je ta da, kako subotom i nedjeljom nema nikakvih vježbi Anji i mami je odobreno da u petak poslijepodne mogu ići na vikend kod kuće i vračaju se u nedjelju do 20 sati, naravno ako će sve biti u redu. Tako da se i ja veselim što ćemo za vikend barem biti skupa i to u toplini svog doma.
Eto to bi ukratko bilo to a sad ću Vam malo nešto napisati i o samim Varaždinskim Toplicama te pokazati par slikica kako bi imali kompletnu sliku o tom rehabilitacijskom lječilištu.
Varaždinske Toplice smjestile su se u dolini rječice Bednje između zelenih brežuljaka Hrvatskog Zagorja. Povijest toplica seže sve do starijeg kamenog doba a već u antičko vrijeme Varaždinske Toplice su bile poznate kao termalno kupalište Aquae Iase a u 4 stoljeću ih je obnovio i sam rimski car Konstantin. Za napredak Varaždinskih Toplica puno se je zalagao i pohrvaćeni luksemburžanin dr.Ivan Krstitelj Lalangue osnivač stručne medicinske literature, koji u svojoj knjizi izdatoj 1779. godine termalnu vodu u Varaždinskim Toplicama uspoređuje sa glasovitom termalnom vodom u Badenu kraj Beča. 01.05.1820. u Varaždinskim Toplicama utemeljeno je prvo moderno kupališno lječilište a od 1838.godine ovdje djeluju stalni kupališni liječnici. Tisućljetna tradicija iznjedrila je današnji suvremeni rehabilitacijski centar s 1.100 kreveta raspoređena u četiri međusobno povezana objekta - "Terme", "Konstantinov dom", "Lovrina kupelj" i hotel "Minerva". Stručni tim čine liječnici specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije, neurolog, specijalist medicine rada, medicinske sestre, fizioterapeuti i ergoterapeuti, psiholozi, logopedi, socijalni radnik, defektolog i nemedicinsko osoblje raznih struka.
Voda Varaždinskih Toplica je mineralna-kalcijeva-natrijeva-hidrokarbonatna-sulfatna-sumporna-hiperterma na 58 stupnjeva celzija.
I upravo na tisućljetnoj tradiciji korištenja termalne sumporne vode i ljekovitih peloida iz prirodnog izvora, temelji se rad Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju




Nadam se da sam Vam barem malo dočarao Varaždinske Toplice u kojima će Anja narednih dvadesetak dana provoditi post operativnu rehabilitaciju.
Do novog posta sve Vas lijepo pozdravlja Tomislav tata od male Anje!


Post je objavljen 04.12.2007. u 08:00 sati.