Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/purgerica4ever

Marketing

Modri svladali "Pjesnike"

Pozdrav svima! Evo kao što svi znamo danas se odigrala posljednja utakmica 18. kola Prve HNL. Dakle, Dinamo je bio domaćin svom sugrađaninu Zagrebu. Dinamo je ovaj put slavio sa 6:3 protiv „Pjesnika“. Tribine nisu bile baš prepune iako je i ovaj put tekma bila besplatna... Razlog je bio taj jer je ovo posljednja tekma na Maksimiru u ovoj polusezoni (što se domaćeg prvenstva tiče). Dakle još je samo jedno kolo preostalo do malo povelike stanke od skoro 3 mjeseca.

No, krenimo na tekmu. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 3:0 u korist Modrih.
Redom su zabijali – bivši Zagrebov igrač Mandžukić već u prvih 5 minuta igre, 20-ak minuta kasnije Balaban zabija za 2:0, te Modrić 10 minuta kasnije zabija iz slobodnog udarca za 3:0.

Drugo poluvrijeme Dinamo otvara novim pogotkom već u 3. minuti drugog dijela kojeg je zabio Vrdoljak, također Zagrebov bivši igrač. 10-ak minuta kasnije ponovno Dinamo podiže vodstvo na, sad već 5:0 pogotkom već spomenutog strijelca – Mandžukića. Oko 65. minute zadnji pogodak za Dinamo postiže Buljat za 6:0. Kako se utakmica privodila kraju tako je i Zagreb ublažio ovaj poraz sa 3 gola... Moram priznat prva njihova 2 gola uopće nisam ni primjetila dok u jednom trenutku ne zaustavh svoj pogled na semaforu... zapitah se tad što li se to moglo dogodit da ja nisam vidjela 2 gola... koga god pitaš kad su zabili svi zbunjeno pogledavaju... no dobro, glavno da je Dinamo došao do pobjede pa makar samo u domaćem prvenstvu, kada čini se nema sreće u međunarodnim natjecanjima...

Kad sam se već dotaknula teme o međunarodnom natjecanju, pa da i spomenemo i poraz od Branna koji se zbio u četvrtak... Po mome mišljenju Dinamo je na terenu zasigurno bio bolja momčad od Branna, tolike prilike, doduše nerealizirane nažalost... toliko truda – uzalud... Svaki put kada tak krene, bojim se pomislit što bi sve do kraja moglo biti, kada tako krenu upropaštavat prilike već se lagano može i zaključit da će im se to kad tad obit o glavu...
Kao što se i dogodilo, peh za pehom, Šifo isključen, penal i eto 1:0 za Brann.
Doduše Dinamo je uspio u drugom dijelu doći do izjednačenja, ali Brann je ipak našao put do gola i „utrpao“ iza mreže, nažalost 2:1 za Brann je završila utakmica.

Dinamo sada doma očekuje HSV. Nakon HSV-a ostaje samo Rennes. Imali smo dosad 2 relativno lake momčadi i možda se čak i dalo tu nešto više napraviti, no lako je biti general poslije bitke... Pustimo to tako kako je, okrenimo se HSV-u, dakako bit će jako teško dobit jednu takvu momčad, do sad imaju sve pobjede... Vrlo jaki protivnici, Rennes je također dosta jači ako bi išli uspoređivat sa Brannom i Baselom... hmmm, vidjet ćemo hoće li se Dinamo i kako izvući od ispadanja iz UEFA-e....
Hoće li se ponoviti ona divna noć iz Amsterdama kada je pao Ajax? Hoće li se ta noć ponoviti 2 puta? Hoće li Dinamo uspjeti osvojiti maksimalnih 6 bodova koliko mu je u ovom trenutku potrebno da prođe dalje iako će se morati „provlačiti“ kroz „ušicu igle“ za taj prolazak? Hoćemo li uspjeti s Dinamom ostati u UEFA-i i dočekati tako dugo željeno i očekivano proljeće u Europi?
Živi bili pa vidjeli, na nama je da u srijedu dođemo i bodrimo Dinamo i opet budemo taj „dvanaesti igrač“ koji će Dinamo nositi kada bude najteže, a vjerujte najteže je sada, ako ne dobimo HSV – doviđenja Europo do nekog sljedećeg puta... Zato, dođimo i popunimo te tribine i, ljudi, dajmo im podršku, zaboravimo sve ove poraze, blamaže i navijajmo, nadajmo se i vjerujmo u Dinamo... jer, ako nećemo mi, tko će onda stajati uz Dinamo? Europa nije izgubljena, pa makar imali i najmanju šansu – ipak je imamo, utakmica traje 90 minuta, zato do posljednjeg sučevog zvižduka sve je moguće... a na nama je samo da ih bodrimo do kraja.

AJMO DINAMO, NEMA PREDAJE!
Pozdrav!


Post je objavljen 02.12.2007. u 20:30 sati.