Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Korejski likovi (1): Young-Soon Choi

Planiram pisati o korejskim likovima u popularnim filmovima, serijama, video igrama i drugim medijima. Npr. o Hwoarangu iz igre Tekken, Seong Mi-ni i Hwang Seong-gyeongu iz Soul Calibura, Cristini Yang iz serije Grey's Anatomi i Sun i Jin iz popularne serije Lost i mnogima drugima kako bih svratio pozornost na njihovu prisutnost općenito budući da je uobičajeno vidjeti ili Japance ili Kineze, no Korejce malo manje.

Započinjem s likom koji se zove Young-Soon Choi, a koji sam upoznao danas gledajući film Lady in the Water (Žena iz vode) popularnog redatelja M. Night Shyamalany. Film prema mnogima nije ispunio velika očekivanja nakon redateljevih hitova šesto čulo, Neslomljivi, Znakovi u žitu, Zaselak, a budući da sam ga i sam jučer pogledao mogu to potvrditi iako film nije uopće loše. Režija je puno bolja od većine američkih filmova, a i radnja je zanimljiva. Soundtrack odličan, a glumci zadovoljavajući. Jedan dobar film.

Young-Soon Choi (glumi ju Cindy Cheung) je mlada studentica raspuštenog izgleda koja pomaže glavnom liku u filmu, Clevelandu Heepu da otkrije priču o onome što se ostvaruje u njegovom susjedstvu, a pomaže mu tako da prevodi priču svoje majke koja priču nije zaboravila, a koju pristaje ispričati samo ako se Cleveland bude ponašao poput malog djeteta koji želi čuti priču za laku noć. Problem je što govori samo korejski. Njezina kćer priču prevodi na engleski. Majku (Gospođu Choi) glumi June Kyoko Lu.

Ova dva korejska lika u filmu se prikazuju kratko no svojim istočnjačkim (stranim) elementom dobro se uklapaju u čudnovatu priču o mitskim bićima koja dolaze u susjedstvo. Također, pred finalom filma, Young-Soon Choi kaže: Vrijeme je da dokažemo da su neke priče stvarne - što je jedna od zvučnijih rečenica filma. Spomenimo još da su glumci koji tumače ove likove prisutni i u mnogim drugim američkim filmovima i serijama. Cindy Cheung je glumila u novom filmu East Broadway i u Spiderman 2, te u serijama poput Law & Order, Sex and the City i Seinfeld. Starija June Kyoko Lu (ili June Kim) ima iza sebe puno više uloga. Evo toliko. Pogledajte Young-Soon i njezinu majku na slici ispod.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Post je objavljen 03.12.2007. u 07:30 sati.