Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Montefon,Feras....

DANAS POČINJE GLASANJE ZA MONTEFON 2007. (1.12.)

Najviše posla oko spotova


Podgorica - Dodjela nagrada iz oblasti zabavne i narodne muzike za 2007. godinu, tradicionalni "Montefon" biće održana u februaru naredne godine, ali će glasanje putem kupona i telefona početi danas.
Publika, koja će ujedno odrediti i nominacije, moći će da glasa u 11 kategorija, deset iz oblasti zabavne i jedna iz oblasti izvorne narodne.
U konkurenciji "Pjevač godine" publika može glasati za Sergeja Ćetkovića, Bojana Marovića, Bojana Delića, Marka Vukčevića, Vlada Georgieva, Stefana Filipovića, Stevana Faddyja, Dada Đurovića, Bata Vujoševića i Kneza, dok u istoj konkurenciji, ali za ženskog izvođača, mogu glasati za Milenu Vučić, Jelenu Kažanegru, Anju Mašanović, Milicu Milić i Ninu Žižić.
U 2007. godini izdata su tri albuma: "Litar neba" Bojana Marovića, "DaČl ona zna" Milene Vučić i "Pola moga svijeta" Sergeja Ćetkovića. Protekla godina bila je "najplodnija" za spotove. Tako je već u januaru ove godine promovisan spot "1001 san" Anje Mašanović, zatim su još snimljeni spotovi za numere "Dina" grupe "Grim", "Hajde kroči" Stevana Faddyja, "Kad bi htjela ti" i "Ako te nije pronašla ljubav" Sergeja Ćetkovića, "Moja djevojka" Ivana Čanovića, "Luče" Milene Vučić, "Zašto" Dada Đurovića, "Strogo povjerljivo" i "Rijeka suza" Nine Žižić, "Ti i ja" i "Do svitanja", "Tvoj i slobodan" Bata Vujoševića, "Jednom mila" Nenada Kneževića Kneza, "Poljubac kao doručak" Vladane Vučinić, "Željo moja Podgorice" Bojana Bajramovića, "Zašto lomi sudbina" Eda Abdovića, "Ne mogu čekati" duet MC Marka i "OK benda", kao i dva spota Bojana Delića za numeru "Ne mogu ja" (običnu i remix verziju).
Grupe "No Name", "Grim, "Rolly", "Dan poslije" i "Crveno i crno" konkurišu za nagradu "Grupa godine", a za "Otkriće" Hildegard Milinović, Ivana Radinović, Nađa Đikanović, Milena Vidaković, Slavko Milovanović, mada i nekadašnji učesnici dječijih festivala Luka Đurćević, Iva Kostić i Jelena Đorđević.
U konkurenciji "Kompozitor godine" i ove godine publika može glasati za Sergeja Ćetkovića, Momčila Zekovića, Dejana Božovića, Mirsada Serhatlića, Slavena Knezovića, ali i za Danijela Alibabića, Bojana Jovovića, Nebojšu Đukanovića, Marka Vukčevića, Mihu Radonjića, Petra Dedivanovića, Svetlanu Raičković, Marka Đuraševića, Nenada Kneževića Kneza, Marka Đurovića Markonija.
Publika koja bude glasala putem kupona i SMS-om u konkurenciji "Tekstopisac godine" može glasati za Danijela Alibabića, Minja Perića, Sergeja Ćetkovića, Momčila Zekovića, Ljuba Jovovića, Gorana Atanaskovića, Vesnu Milačić Kaju, Svetlanu Raičković, Nebojšu Đukanovića, a u konkurenciji "Aranžera godine" za Vladana Popovića Popa, Vlada Maraša, Mihu Radonjića, Marka Đuraševića, Igora Perovića, Deja Božović. U konkurenciji
"Hit godine" publika može glasati za sve pjesme koje im se sviđaju a pojavile su se u 2007, bilo na nekom od festivala ili ne.
Samo jedna nagrada je ostavljena za izvođače iz oblasti izvorne narodne muzike, a zainteresovani mogu glasati za učesnike festivala "Cetinje 07" među kojima su Jadranka Barjaktarović, Igor Đurović, Tanja Šeter, Ljubo Ševaljević, "Prijatelji".

TRI CRNOGORSKA IZVOĐAČA OPROSTILA SE OD UČEŠĆA U FINALU OVOGODIŠNJEG FERASA

Bojan nije prošao ostao još "No Name"


Podgorica - Bojan Delić još jedan je crnogorski predstavnik kojeg nećemo imati priliku da gledamo u finalu Radijskog festivala 13. decembra u Sava centru. On je u šestoj kvalifikacionoj grupi završio na četvrtom mjestu sa skoro 4.700 glasova. Osim njega, nijesu prošli ni MC Marko, koji se takmičio u drugoj, ni Dejan Popović koji je bio uvršten u četvrtu grupu ovogodišnjeg FERAS-a, zamišljenog kao međunarodni festival.
- Bilo mi je iznenađenje što nijesam prošao, budući da sam čitavo vrijeme vodio na Internetu. Ipak, najbolji pokazatelj da se publici pjesma svidjela je to što su glasali u tolikom broju. Da sam bio u bilo kojoj drugoj grupi, bio bih prvi - prokomentarisao je Delić.
Prvo mjesto u grupi u kojoj je nastupio Delić zauzeo je Dženan Lončarević, drugo Slavica Bajčeta, a treće grupa "Mogul".
U toku je glasanje za sedmu grupu u kojoj Crna Gora takođe ima predstavnike. Riječ je o grupi "No Name" koja se takmiči sa numerom "Kad kažeš" za koju je Danijel Alibabić napisao tekst, Marko Prentić muziku, a Mićo Marjanović aranžman. U Crnoj Gori za glasanje putem SMS-a za njih treba ukucati veliko slovo S, razmak i 75, pa poslati na broj 1600 (važi za sve tri mreže). Takođe, za "No Name" se može glasati i putem govornog automata, pozivom na broj 0900 33 46 26 i biranjem kompozicije "Kad kažeš". Publika u Srbiji za ovaj bend takođe, može da glasa putem SMS-a tako što ukuca S, razmak 75 i pošalje na broj 4626, za mreže 062, 063, 064 i 065, a obezbijeđeno je i glasanje na sajtu radijskog festivala -feras.co.yu.

Post je objavljen 02.12.2007. u 09:39 sati.