Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

LAŽNA BARUNICA WALKOVSKY KOD PREDSJEDNIKA MESIĆA U PREDSJEDNIČKIM DVORIMA PANTOVČAKA !?

Priredio: hrvatska BRANKO ŠERIĆ hrvatska


Predsjednik Mesić za sebe stalno govori da je veliki demokrat, a još se ponaša kao zadrta "komunjara", jer ne priznaje rezultate izbora iako je HDZ dobio čak deset zastupnika više od SDP-a.
Aktualni američki predsjednik Georg W. Bush dobio je vlast nakon što je pobijedio Ala Gorea sa samo jednim glasom prednosti i nitko u USA i demokratskom svijetu mu to ne osporava, a predsjedniku Mesiću je HDZ-ovih čak deset glasova premalo da dr. Ivi Sanaderu konačno da mandat da sastavi novu vladu. Istovremeno Mesić stalno govori kako brine da institucije funkcioniraju, a sada najvažniju instituciju onemogućuje da profunkcionira. Ako je predsjednik Mesić odlučio zgrabiti vladu u svoje ruke, zemlja bi se mogla naći u velikim nevoljama, jer kako kaže bivši saborski zastupnik dr. Slaven Letica, Mesić već godinama po cijele dane karta, priča viceve i oslabile su mu radne navike, a većinu poslova odrađivao mu je tajnik Boris Šprem koji je sada prešao u Sabor kao član SDP-a, dok je tako Špremovim političkim angažmanom i sam predsjednik Mesić u svojevrsnom sukobu interesa.

Novinari "Jutarnjeg lista" su se jako iznenadili kada su vidjeli kako predsjednik Mesić ni u izbornoj noći nije obukao odijelo, nego neku vestu kao da je opet došao na kartanje, a jelo se i pilo samo dok nisu objavljeni prvi službeni rezultati izbora prema kojima je HDZ uvjerljivo pobijedio sa deset zastupnika više. Tada je na Pantovčaku zavladao šok i veliko razočaranje, a predsjedniku Mesiću je pobočnik Kašpar svako malo morao donositi nove službene rezultate koji nisu bili ništa bolji, pa se Mesić cijele večeri nasmijao samo jednom kad je Vladimir Jordan izjavio da je ljut na one umirovljenike koji nisu glasovali za njega i SDP.

Predsjednik Mesić je na HTV-u 28.11.2007. godine izjavio kako je kancelar Schiesel u Austriji dobio mandat za sastavljanje vlade, iako je bio tek treći po broju osvojenih glasova. Time je potvrdio tvrdnje alkoholiziranih saborskih zastupnika HNS-a iz Gradske kavane koji govore da Mesić ima tajni plan po kojem bi mandat za sastavljanje Vlade dao Radimiru Čačiću. U tome će mu pomoći i njegov savjetnik, član Srpskog narodnog vijeća Siniša Tatalović koji ima zadatak nagovoriti članove SDSS-a da podrže lijevu koaliciju. Mesić bi, kad mu završi predsjednički mandat, postao predsjednik HNS-a, a Vesna Pusić mu ne bi smetala, jer bi postala ministrica vanjskih poslova. Mesić za ovaj svoj plan traži podršku u Bruxellesu i to je pravi razlog zašto sad putuje tamo, iako ima pune ruke posla oko konzultacija u sastavljanju vlade. Da bi dobio ovu podršku, tamo će održati još jedno predavanje o važnosti ponovnog integriranja država Zapadnog Balkana. HNS-ovi alkoholičari su otkrili da Mesić s tim ciljem izmišlja i razne teorije urote kako mu opet netko prijeti, iako svi znaju da mu nitko ne prijeti, već da baš on prijeti hrvatskim biračima kako će poništiti rezultate izbora i mandat za sastavljanje vlade dati Čačiću ili Milanoviću. Izgubljenog Jurčića kao premijera više nitko ne spominje, otkako je "maknut s predizbornih plakata", da bi sve rezultiralo njegovim krajnje degutantnim smjenjivanjem s mjesta kandidata za premijera u SDP-u, dakako, od samog Milanovića, a što je najvažnije, Gradski odbor SDP-a kao najviše tijelo te stranke se pritom nije ni sastao, već su na Jurčića vršili pritisak "Zoranneampojma" Milanović i drugi, te, po saznanjima novinara, u SDP-u je bilo povišenih tonova i svađe između Jurčića i Milanovića.
"Zorannemampojma" Milanović širi totalnu neistinu da većina birača želi promjene, a ogromna većina birača je podržala HDZ i njegovu izbornu poruku "Idemo dalje", jer to znači da je HDZ pokrenuo Hrvatsku i da sad idemo u bolji život. Zato bi sve političare i "stručnjake" koji se tome protive trebalo privezati za detektor laži.

Predsjednik Mesić je napisao poznatu knjigu "Kako sam ja srušio Jugoslaviju", a sad se postavlja pitanje koga on to danas ruši, kad ne priznaje rezultate izbora po kojem je HDZ, kako znamo, osvojio deset mandata više od drugoplasiranog SDP-a. Predsjednik Mesić kao da želi nestajanje Hrvatske s lica zemlje i da Hrvati ostanu bez države i budu kao Kurdi i Palestinci, jer kupuje vrijeme da izbije rat na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, te da ih Hrvatska dočeka bez vlade i u kaosu sa vojskom koja je u rasulu, jer je Mesić na njeno čelo postavio svog prijatelja, generala Kruljca kojeg Ante Prkačin teško optužuje da je vrlo sklon nasilju i kriminalu. Predsjednik Mesić izgleda želi da se u Hrvatsku vrati "Duga mračna noć" koju je Antun Vrdoljak opisao u svom filmu.
Svi znaju da je predsjednik Mesić kao jugokomunista uvijek bio u svojoj čeliji i protiv Hrvatske, da nema nikakve veze sa "Hrvatskim proljećem", a nije htio ni potpisati Deklaraciju o zaštiti hrvatskog jezika od srbizacije, koju je potpisao čak i plašljivi Miroslav Krleža. Tko zna kako će se Mesić osjećati nakon što u naše knjižare dođe knjiga u izdanju dijaspore koja je objavila sva imena ljudi koji su popljačkali Hrvatsku. Oni koji su vidjeli ovu knjigu, kažu da i o Mesiću ima puno toga.

Mnog hrvatski mediji i dalje budno prate već dugo rastavljene Vlatku Pokos i Dikana Radeljaka, a bilo bi zanimljivije da se pitaju i javnost obavijeste gdje je nestala prva dama Hrvatske Milka Mesić, koju predsjednik Mesić nikud ne vodi sa sobom, pa izgleda kao da je u kućnom pritvoru. Predsjednik Mesić se sve češće u predsjedničkim dvorima Pantovčaka javno pojavljuje u društvu Štefanije Balog koja svojim izgledom i energijom podsjeća na Miu Begović, koja u TV seriji "Ponos Ratkajevih" glumi lažnu barunicu Sofiju Walkovsky koja se iza leđa njegove žene uvalila u krevet grofu Ratkayu.

U vrhu SDP-a su se naivno nadali da predsjednik Roma Nazif Memedi neće potpisati koalicijski sporazum sa HDZ-om, jer je kućni prijatelj s Milanom Bandićem. Naivci u vrhu SDP-a očito nisu znali da je Bandić Memediju naredio da potpiše za HDZ, jer mu je stalo da u SDP-u nastane rasulo na sljedećoj izbornoj konvenciji, gdje Bandić priželjkuje da Milanović odstupi, a da on dođe na čelo SDP-a. I vrapci na granama znaju kako je Bandić od početka kampanje među Romima u Kozari Putovima agitirao za HDZ "jer ga njegovi u stranci ruše". Samo u vrhu SDP-a za to nisu čuli.

"Veliki borac protiv korupcije i kriminala" Zoran Milanović je obećao najvećem SDP-ovom "Nasredinu Hodži" Milanu Bandiću da neće odgovarati zbog svojih kriminalnih nestašluka samo ako SDP-u iz gradske blagajne da dovoljno novca za ovu predizbornu kampanju. Pošto je Bandić i prije ovih izbora bio u debelom minusu, Milanović i on su dogovorili da iz gradske blagajne "posude" za SDP veliku svotu novca a da ga Bandić odmah poslije izbora počne vraćati enormnim 50%-tnim povećanjem komunalne pristojbe! Tako će svi građani grada Zagreba financirati proteklu SDP-ovu kampanju a da to ni ne znaju!
SDP je za svoju kampanju ilegalno koristio stalke "Metro Expressa", na što je glavni urednik ovih besplatnih novina Zvonimir Krstulović 27.11. 2007. godine negodovao i istaknuo da im je HDZ sve svoje oglase platio, a "pravedni" SDP ih je pokrao!

Bandićeva ekspertica za izvlačenje profita od psihijatrijskih vještačenja i drugih mutnih poslova Višnja Fortuna u sto je muka jer istraga USKOK-a napreduje, a ona nije ušla u Sabor i stekla saborski imunitet. Bandić je jako oslabio u SDP-u, pa je nije mogao ugurati na listu SDP-a, a Jordanov HSU je propao na izborima, a i Višnjica s njim. Božica Fortuna ovaj put nije imala sreće.

Urednici na HTV-u nemaju srama pa i dalje ugošćuju propalu političarku Vesnu Škare Ožbolt, od milja zvanu Škare Maškare. Bilo bi joj najbolje da se sad angažira kao dojavljivač kod najpoznatijeg eksperta za novinarstvo i manekenke Ive Pukanića ako mu još ima što dojavljivati. Ako nema, Pukanić je može angažirati kao model za vremešne čitatelje, jer je ona svako malo kod kozmetičara.

Mnogi novinari na HRT-u negoduju jer je Vanja Sutlić svu vlast prepustio Mesićevom agitatoru Dragutinu Lučiću Luci koji uređuje cijeli program a Hloverka Novak i drugi moraju ga potpisivati kao da je njihov. Lučić stalno forsira ankete koje odgovaraju SDP-u i HNS-u i "stručnjake" koji hvale ove dvije stranke i predsjednika Mesića. Tako je Hrvatski Radio 29.11. 2007. godine pronašao Mesićevog savjetnika prof. Zvonimira Lauca koji je izjavio da je Mesić u pravu što sada pljuje po volji birača i pokušava na sve moguće načine da mandat za sastavljanje Vlade ne da pobjedniku izbora, dr. Ivi Sanaderu. Taj se isti Lauc već jednom dobrovoljno osramoto u "slučaju Zagorec", kad je jedini "stručno" ocijenio da Mesić nije prekršio svoje ovlasti, iako i vrapci na grani znaju da je 30.11. ove godine dotični Lauc na Hrvatskom radiju plasirao najnoviju laž da je HDZ u 9. izbornoj jedinici lažirao izbore, jer su masovno glasovali izmišljeni birači.
HRT mora prestati emitirati lažne ankete, a Mislav Bago, Denis Latin, Aleksandar Stanković i drugi bi trebali prestati s uredničkih pozicija navijati za koaliciju SDP-HNS. Neke braniteljske udruge i čelnici BBB-a, Torcide, Vatrenih i Paklenih odlučili su da na ulazu u zgradu HRT-a pričekaju Vanju Sutlića i zamole ga da se "sabere" i da HRT prestane navijati za lijevu koaliciju i predsjednika Mesića. Oni ne znaju da program ne određuje Sutlić, nego Mesić i Luce.

Čak je i SDP-u bliski politolog Dražen Lalić 28.11.2007. godine na HTV-u kritizirao pokušaj predsjednika Mesića da izigra volju birača i vlast preda SDP-u i HNS-u, iako bi njihova vlada bila nestabilnija i skuplja od HDZ-ove. Lalić je Mesiću poručio da ne smije strančariti. Novinar Branko Nadjvinski smatra da je ovaj pokušaj Mesića njegova zadnja prilika da zada ozbiljan udarac Ivi Sanaderu, jer mu mandat traje još samo dvije godine.

Novinarka Anita Malenica se u istoj emisiji zgrozila nad izjavom predsjednika Mesića koji je pobjedu HDZ-a na ovim izborima usporedio s pobjedom Šešeljevih četnika u Srbiji. Malenica smatra da je ova Mesićeva izjava nedopustiva i da je presedan koji ugrožava međunarodni ugled Hrvatske i nije joj jasno zašto Budimir Lončar i drugi Mesićevi savjetnici ne upozore Mesića da se ne ponaša kao državnik. Analitičar Davor Gjenero je 28.11. 2007. godine izjavio na Radiju 101 da je ovo još jedan veliki Mesićev gaf kojim je prešao granice dozvoljenog.

Anto Đapić misli da je dovoljno što je predsjedništvu HSP-a stavio mandat na raspolaganje, a morao bi stranci vratiti i osvojeni mandat saborskog zastupnika, jer ga kao grobar HSP-a više ne zaslužuje. Đapić će u povijesti HSP-a ostati zapisan kao ratni dezerter i lakrdijaš koji je svojim primitivnim ponašanjem upropastio ovu uglednu stranku, a sve što je u njoj postigao duguje pokojnom dr. Franji Tuđmanu koji mu je na svakim izborima pomagao da osvoji potrebni broj glasova kako bi ušao u Hrvatski sabor, a pomogao mu je i da dodje na čelo HSP-a. Đapić se u vrhu stranke uvijek okruživao još većim primitivcima od sebe, jer je jedino tako bio siguran da ga nitko neće ugroziti. Panično se bojao čak i Tončija Tadića i Pere Kovačevića, pa im je često zabranjivao da govore u Saboru i tako budu popularniji od njega. Poslijednji atom ugleda HSP-a Đapić je uništio angažmanom ofucanog i bestidnog dr. Mate Granića koji samo čuvenim Bandićevim obavještajcima može zahvaljivati što i danas nije u zatvoru, jer su ga na vrijeme upozorili da ga prate USKOK i hrvatska policija.

čuveni komunistički vlastodržac Milutin Baltić ljubi ovih dana (kako saznajemo od njegova pravnika V.K.) sliku HDZ-a i dr. Ive Sanadera, jer je dobio 190.000 kuna povrata imovine. Baltić sad u krugu svojih političkih drugova govori da samo još najzadrtije komunjare i poltički sljepci mogu optuživati HDZ da je nacionalistička stranka.
- Dr. Ivo Sanader - govori svima oduševljeni Baltić - najeuropskiji je političar na ovim prostorima. Dapače, on je garant života u blagostanju svim građanima ove zemlje, pa i nama Srbima, a na njega bi se trebali ugledati i poltičke vođe u regionu koje mu sve nisu ni do koljena! Baltić se zadnjih dana jako čudi zašto predsjednik Mesić radi izad leđa dr. Ivi Sanaderu i zašto mu želi oteti vlast, kad svi vide, tvrdi Baltić, da Sanaderov HDZ može ostvariti sve potrebne reforme i omogućiti bolji život svim građanima ove zemlje, a naročito umirovljenicima o kojim najviše brine.


Post je objavljen 01.12.2007. u 19:22 sati.