Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

CEDEVITA RAZBILA ZABOK

U utakmici u kojoj su domaćini vjerojatno pokazali svoju najbolju, a gosti najslabiju igru u ovoj sezoni Cedevita je kod kuće svladala Zabok s visokih 91:66. Već u prvoj četvrtini pokazalo se da naporni treninzi kojima je trener Zdravko Radulović podvrgnuo svoje košarkaše nisu bili uzaludni. Domaći igrači u cijeloj utakmici odigrali su odličnu obranu na Zabočanima, koji su u napadu često izgledali bezidejno.

U napadu Cedevite vrlo dobro odigrali su Slaven Rimac s 21 poenom, Pero Dujmović s 19 koševa, a svoju večer imao je i kapetan Damir Milačić sa 18 koševa, pet skokova te pet asistencija. S druge strane kod gostiju su najviše pokazali Ivica Puljak (19p i 5sk) te Ive Ivanov (15p i 6sk), a za razliku od Cedevitinog kapetan Zaboka bio je potpuno neprepoznatljiv. Naime, Robert Lež prve poene na utakmici postigao je s linije slobodnih bacanja 2:42 min. do samog kraja.



Odličnu obranu Cedevita je pokazala odmah od početka utakmice. Susret je otvorila serijom 5-0 te je ostala u vodstvu sve do posljednjeg zvuka sirene. Prvi put do dvoznamenkaste prednosti domaćini su došli 4:05 min. do kraja prve četvrtine kad je Frano Čolak na asistenciju Rimca pogodio koš i dodatno slobodno bacanje za 16:6, a trica Dujmovića iz lijevog kuta, koja je usljedila nakon toga, zaključila je seriju Radulovićeve momčadi od 9-0 (s 10:6 na 19:6). Zabočani su se kasnije preko Puljaka približili na 19:13, da bi prvi period naposljetku završio s 23:14.

Nošena raspoloženima Milačićem te Rimcem Cedevita je u drugoj četvrtini nastavila istim tempom. Zagorci, koju su imali bučnu podršku svojih navijača, su se i dalje teško nosili s obranom protivnika, dok im je već spomenuti dvojac stvarao velike probleme na drugoj strani. I Milačić i Rimac postigli su svoje 11. poene u seriji 6-0 koju je zaključio Čolak za 41:26, a razlika od +15 ujedno je ona s kojom se otišlo na veliki odmor (46:31).

Nakon što su drugo poluvrijeme otvorili Igor Marić (trica) i Petar Ćosić Zabok je došao na -10 i svojim navijačima probudio neku nadu da bi se uz par dobrih akcija eventualno mogao vratiti u utakmicu. Nešto kasnije Zagorci su u kontri imali i šansu da dođu na jednoznamenkasti zaostatak, no Ćosić je u pokušaju dodavanja Ivanovu loptu bacio u aut. Bljesnuo je tada ponovno Milačić, Rimac tricom upisuje svoj 16. koš, a jedno pogođeno bacanje Ivana Novačića Cedevitu vraća na +15 (55:41) s kraja prve polovice. S druge strane Zabok su u napadu vukli Ivanov te backup play Luka Lekić. No, unatoč toj dvojici zagorski brod i dalje je tonuo, a košem Nine Primorca (posljednjim u trećoj četvrtini) domaći sastav prvi je put poveo s 20 ili više prednosti (71:50).



U posljednjoj četvrtini Zabočani su pali do kraja, dok su im s druge strane domaći bjesomučno punili koš. Domaću je publiku razveselilo zakucavanje Franka Filipovića na asistenciju Primorca za 75:50, a nešto kasnije Čolak s dvije ukradene lopte te Dujmović s jednom zaslužuju pohvale zbog posebne koncentracije i zalaganja u obrani. Prvi put na +30 Cedevita je došla kad je Primorac pogodio u kontri na asistenciju Dujmovića poslije već spomenute krađe, a taj koš postignut je ujedno usred serije Cedevite od 11-0 kojom su Zagrepčani sa 75:51 otišli na 86:51.

"Čestitam domaćinima na pobjedi i odličnoj igri. Oni su večeras dočekali jednu mušteriju koja je učinila sve da se Cedevita vrati na najbolji mogući način. Mi smo u poziciji gdje smo dijelili prvo mjesto, no te ekipe s kojima smo dosad igrali ipak nisu toliko kvalitetne kao što je to Cedevita i ova razlika se po meni očituje po razlici kvalitete u igračima i iskustvu koje je u ekipi Cedevite. Mi smo vrlo loše otvorili utakmicu i već u prvoj četvrtini dalo se naslutiti da će ovo biti težak zadatak za nas", izjavio je poslije poraza trener Črnjević, ujedno se zahvalivši svojim navijačima koje je istaknuo kao jedinu svjetlu točku Zaboka u utakmici.

"Čestitam Zaboku na korektnoj utakmici i dosad ostvarenim rezultatima. Jer iako njihov trener kaže da su igrali sa slabijim protivnicima, njihov score je za svaku pohvalu. Mi smo Zabočane maksimalno respektirali i dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Digli smo razinu treninga na jedan zavidan nivo, tako da se to u ovoj utakmici pokazalo. Naša momčad ima objektivnu kvalitetu i mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Nastavak dobre igre očekujem i u Dubrovniku i želio bih da do kraja ovog prvog dijela (zimske pauze) dobimo sve utakmice te bi to onda u drugom dijelu izgledalo drugačije", poslije trijumfa svojeg sastava kazao je trener Cedevite Radulović.

Post je objavljen 01.12.2007. u 17:00 sati.