Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaelbudrovic

Marketing

(NE)OČEKIVANI OBRAT U SDP-u, GLASAČI PREVARENI

________________________________________________________________________________
Prije nego što počnem pisati današnji post objavit ću mali tekst koji prenosi Večernjak u svom Internet izdanju, a vezano je uz današnju temu(posebno obratite pozornost na podcrtani dio):

29. studenoga 2007. u intervjuu Večernjem listu
Na pitanja kad na scenu stupa premijerski kandidat Ljubo Jurčić Milanović je odgovorio: O tome smo više-manje sve rekli i neću po stoti put ponavljati iste stvari.
Nekoliko dana prije rekao je u intervjuu radiju na pitanje ostaje li Jurčić premijerski kandidata: “Da.” Kad je novinarka pitala što u slučaju promijenjenih okolnosti, odgovorio je: “Koji dio od 'da’ ne razumijete?”
30. studenoga 2007. na konferenciji za novinare
Nakon razgovora i dogovora s Ljubom Jurčićem i stranačkim suradnicima dogovorili smo da preuzmem odgovornost za vođenje pregovora s koalicijskim partnerima i nakon toga za vođenje te vlade.

_________________________________________________________________________________


Stara dobra narodna poslovica kaže: Daj čovjeku vlast u ruke i vidjet ćeš kakav je. Naravno, niti jedna vlada nikad nije ostvarila baš sve ono što je obećala, ali je dobro i pohvalno biti ambiciozan. Hoću reći slijedeće- Niti jedna vlada nije bila onakva kakvom se na izborima predstavljala(i to je sasvim logično), ali ono što se ovih dana događa u SDP-u je sramota za stranku koja se (barem od 2000-2007.) trudila da postane jedna moderna europska socijaldemokratska stranka. „Napucavanje“ Ljuba Jurčića kao premijerskog kandidata samo nekoliko dana nakon izbora, samo nekoliko dana nakon što je stranka osvojila najviše mandata u Saboru, zahvaljujući dijelom i njegovom toliko bezrazložno razvikanom gospodarskom programu. Ovaj slučaj će u hrvatskoj politici mora i hoće ostati zabilježen kao klasičan primjer, školski primjer varanja nacije i naroda tijekom izborne kampanje. Zoran Milanović je i prije dolaska na vlast pokazao svoje pravo lice. Hoće li narod morati smisliti i poslovicu u kojoj čovjek vara, laže, obmanjuje i pokazuje svoje pravo lice samo što osjeti miris vlasti, doduše još negdje u daljini? Nakon ovoga hoće.

Ovim postupkom Milanović nije samo prevario hrvatske građane i sve one koji su glasali za premijerskog kandidata Ljuba Jurčića i SDP već je prevario i članove svoje stranke. Pitate se kad? Milanović je članove, preciznije delegate SDP prevario na izvanrednoj izbornoj konvenciji kada se birao novi predsjednik socijaldemokrata. Mislite li kako bi Milanović pobijedio da je odmah otkrio svoje namjere kako želi postati premijer? Sigurno ne bi, Milanović je preneiskusan i prezelen i za vođenje stranke (ovakvo varanje birača je nedopustivo i građani će mu to sigurno dati do znanja na idućim izborima.). Ali da se vratim na izbornu konvenciju SDP-a, uvjeren sam kako je već onda bahati Milanović planirao se, bar dok ne bude izabran za predsjednika stranke, sakrivati iza tada još mogućeg premijerskog kandidata Jurčića, kasnije je tijekom izborne kampanje cijeli promidžbeni materijal SDP-a podredio sebi i cijeli je SDP tim pretočen u jednog čovjeka, čak su i naivnog i čini se, poštenog Jurčića izbacili(!!!) već tad sa plakata i spotova. To smo trebali protumačiti kao nekakvu naznaku……………

Sada smo vidjeli kakav je zapravo Zoran Milanović, iako još nije dobio moć i vlast u ruke, što će tek bit kad ih dobije. Bože pomozi Hrvatskoj!!
__________________________________________________________________________________

I za kraj ću prenijeti komentar jednog čitatelja Večernjaka koji ovako kaže o mogućim SDP-ovim koalicijama i izbacivanju Jurčića s obećanog mjesta(ponavljam, ovo nisam ja napisao niti su ovo moja razmišljanja iako se sa djelom teksta slažem, nadam se kako će vas nasmijat):

Đurđa zna jako dobro kako se proveo HSLS u koaliciji s HNS-om i SDP-om. Uz pomoć HSLS-a se SDP popeo na pobjednički tron, jer su ljudi mislili: glasamo za koalicijsku vladu, a predsjednik će biti Budiša...onda su parafirali predaju mora Slovencima iza leđa HSS-a i HSLS-a, onda su izbacili HSLS iz vlade, a zadržali mandat koji su s njima stekli (toliko o moralu stranke koja je ispljunula premijerskog kandidata samo tako, kao krpu), i priznali pobunjenike-izdajnike Radoša&co., grobare HV-a...Jurčić je istjeran jer nije Hrvat iz Hrvatske (niti Srbin iz Hrvatske), jer je Hercegovac (rasno nepodoban za crvene khmere), a osim toga se drznuo spomenuti nekakvog ujaka ust ašu...dakle nešto nepojmljivo za sektaša staljinista Milanovića. ON je Kim Jong Ill!

Post je objavljen 01.12.2007. u 14:26 sati.