Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Bago ne valja dok ne ode na konkurentsku televiziju

Kako piše Jutarnji list, vijeće HRT-a kritiziralo je naširoko jednog od trenutno najpopularnijih hrvatskih novinara, Mislava Bagu. Od ocjena njegove pristranosti tijekom izvještavanja u postizbornoj noći, sve do leksičko-lektorskih refleksija na njegov rad Anje Šovagović-Despot nizale su se pljuvačine po ovom, u najmanju ruku izvanrednom mladom novinaru.

Da podsjetim, prošle ga je godine Hrvatsko novinarsko društvo proglasilo novinarom godine, a koja je ocjena relevantnija od one vlastite struke. Osim toga, količina emisija koju spomenuti novinar vodi i uređuje sa stabilnom razinom kvalitete, vrijedna je jedino divljenja, a nikako traženja dlake u jajetu (jer jedino tako mogu nazvati komentar gđe Šovagović-Despot).

Činjenica je da sam od priličnog broja ljudi čuo kako spomenutog novinara "ne voli" bez realnog i opipljivog argumenta, no kada nema argumenta ili obrazloženja, to mogu protumačiti jedino klasičnim hrvatskim ocjenjivanjem osobe po subjektivnom dojmu, a baš nikada po rezultatima rada iste. Tako ocjenjujemo političare, a počeli smo izgleda i novinare. U Hrvatskoj jednostavno moraš biti simpatičan. Zbog toga nitko ne dira npr. Petra Čobankovića, koji usput, nije u četiri godine mandata za poljoprivredu napravio ama baš ništa, ali zar je to bitno - čovjek je smiješan.

Bago će vjerojatno dobiti na cijeni kada ga otkupi neka od konkurentskih televizija. HRT će tada uskočiti kao pravi tržišni lider i vjerojatno ga, kao i nedavno Hloverku Novak-Srzić, otkupiti natrag. Tako se to radi na HRT-u.

Post je objavljen 30.11.2007. u 18:11 sati.