Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvoneradikal

Marketing

Stanje na kladionici – Zoki ide DOLJEEE ...

Evo prošao je i prvi dan da je ZVirKla („Zvonina Virtualna Kladionica“ ;-) online. U prethodno linkanom postu su objašnjena pravila a do sada je „uplaćeno“ 20 uplata (na HDZ 8, na SDP 12), i trenutno stanje koeficijenata je: Ivo Sanader 1.15, Zoran Milanović 4.5 (ali, bit će promjena do kraja posta ;-).

Treba napomenuti da su početno koeficijenti bili postavljeni na 1.2 i 3.7 što znači da se (barem po sudu ovog bookmakera ;-) izgledi SDP-a da uspije sastaviti vladu smanjuju !!!

A sinoć mi je „ptičica“ ovako komentirala moju anketu:

moj koeficijent (za Milanovića op Z.R.) je blize 10. mesić se zainatio, ali to je samo proradio njegov ego nema tu ideala. hoće pokazati da se tu i njega nešto pita i sanader ga je nepotrebno uvrijedio (pardon, nije pokazao poštovanje prema instituciji). ovaj će se sad malo izdrkavati, Sanader mu je nepotrebno dao materijala da zajebava. ego ga puca gadno ne moze se kontrolirati. to će ga koštati...

Opalaaaaa !!!!

Huh, znači da sam se temeljito zeznuo u procjeni (komunikacija se odvijala nakon otvaranja kladinice) jer „ptičica“ kaže da je sve dogovoreno !

Ipak, Zokijev koeficijent je dignut na „samo“ 4.5 !!! Jer, Mesić je uletio u igru !!! I to oštro do jaja :-). Što se lijepo uklapa u ono što mi je „ptičica“ rekla, ali Zvone Radikalni ipak nešto njuši u zraku :-).

A ptičica je dala još jedan hint:
ono što mi nije jasno zašto Sanader toliko forsira na silu ako ima poslozenu priču
ili je ego, ili ima problema pa zeli pokazati snagu

Doista, čemu ovakvo forsiranje ? Luka Bebić puca iz svih oružja, a ja samo kažem: Tako to izgleda dragi Luka, kad tebi kažu da se mo'š JEBATI (za kontekst pogledajte post: „Luka Bebić kaže DA NE MOŽE, a vi se, gospodo iz oporbe, možete jebati :-)“. Ne mogu Vam opisati koliko me je usrećilo vidjeti ga onako zajapurenog:“Mesić MORA dati mandat Sanaderu“.

A Mesić kaže: „E NE MOŽE !!!“ – ORGAZAM :-)))))

Prizvana je i teška artiljerija u vidu predsjednika Ustavnog suda Petra Klarića koji kaže da je „njegovo mišljenje“ da bi Mesić mandat odmah trebao dati Sanaderu !

Ali, kad znamo kako se biraju suci Ustavnog suda – sjećate se kandidatkinje koja nije znala niti koliko sudaca ima u Ustavnom sudu :-) ... hm ....
Ili, rečeno drugačije, da je gospodin Klarić sudac kalibra pokojnog Williama Renquista ili Earla Warrena (da prizovem „u pomoć“ suce američkog Vrhovnog Suda), ili poput bivšeg predsjednika Ustavnog suda, Jadranka Crnića, onda bi njegovo „mišljenje“ i imalo neku težinu. Ovako – mogu samo reći – who the fuck is Petar Klarić ?

Al' mase treba držati na laganoj vatrici, pa će za jedan Dnevnik i predsjednik ustavnog suda biti OK :-)

A zanimljiva je tu još jedna stvar. Koja se direktno dira osnovnog razloga zašto sam i otvorio kladionicu – naime, da vidim kako dišu internetski „analitičari“ (blogeri ;-). Tu isto ima zanimljivih razvoja, ali najprije evo analize dosadašnjih „uplata“ (kombinirano s osobnog bloga i pollitika.com):


28.11. 21:48 otvorena kladionica s inicijalnim koeficijentima - HDZ 1.2, SDP 3.7

Primljene oklade:
HDZ – SuperSport, vinkomarr, Varalica u politici, Whatever, Mental
SDP – Živim fotografiju, vipera, kradem, Netko

29.11. 00:30 promijenjeni koeficijenti na – HDZ 1.15, SDP 4.5

Primljene oklade:
HDZ – Antiglobalist, Denis Avdagić, Štefica
SDP - Živim fotografiju, Šibenski konobar, Druz, Leeq, CarloConte, Supericka, Griotta, Gal

Ukupno „uplata“– 20 (= 2.000 kn)

Ako pobijedi SDP – „isplaćujem“ 370 x 4 + 450 x 8 = 5.080 kn
Ako pobijedi HDZ – „isplaćujem“ 120 x 5 + 115 x 3 = 845 kn

Što da se radi u ovoj situaciji ???

Čisto gledajući „poslovno“, čini mi se da je koeficijent na SDP prevelik ! A još sam ga od otvaranja i podigao !? Možda bi bilo logično povećati koeficijent za HDZ i smanjiti onaj za SDP da malo poravnam svoje pozicije.

Ali, stvar se može gledati i s druge strane :-) Naime, ja još uvijek očekujem (bojim se) da će HDZ sastaviti Vladu, što znači da je ovih 5.080 kn „isplate“ remote possiblity. A ja „zaradio“ 2000 – 845 = 1.125 kn na „naivčinama“ ;-) koji vjeruju u SDP.

Ali, muči me jedna stvar vezano uz te „naivčine“ :-)

Di su mi mrak, silverci, sm, Mithrandir73, ..., „deklarirani“ SDPovci i ljudi čije sam mišljenje kroz ovih godinu dana druženja na pollitika.com portalu naučio cijeniti. Da neće staviti šolde na HDZ, to me ne čudi ;-). Ali zašto nisu stavili na SDP ???

Možda nisu vidjeli/pročitali (za mraka i silvercia provjereno ne vrijedi ;-) ? A možda je njihova „šutnja“ znakovita ! Možda je koeficijent 4.5 ipak premali da bi riskirali „100 kuna ugleda“ ;-)

Stoga, iako današnji razvoj situacije ukazuje na određeno povećanje šansi Zorana Milanovića i SDP-a, čisto zbog Mesićevog inzistiranja da im dade desetak dana za „uvjeravanje“ potencijalnih koalicijskih partnera da su baš oni pravi izbor (što i jesu ;-), ja kažem - Zoki ide doljeeeee ... :-(

Novi koeficijenti: HDZ 1.15, SDP 5.3. Vrijeme 29.11. - 23:50.

Novi dan, mogućnost za novi izbor !


Post je objavljen 29.11.2007. u 23:42 sati.