Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

SP Coimbra - Reprezentacija spremna za nastup

Hrvatski kickboksači nakon cjelodnevnog putovanja stigli su u ponedjeljak, 25.11. navečer u Coimbru, sveučilišni centar Portugala, gdje se održava Svjetsko kickboxing prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

Drugog dana, u utorak je obavljeno vaganje i svi naši reprezentativci uredno su prošli ovu i liječničku provjeru kao i registracije. Na kraju dana, kada su zaključene registracije, evidentirano je ukupno 609 natjecatelja iz 43 zemlje - sa svih kontinenata. Ukupno se temeljem prijavljenih boraca, osvajača medalja s prethodnih svjetskih i kontinentalnih prvenstava, kao i sa svjetskih kupova, ovo prvenstvo ocjenjuje vrlo kvalitetnim, a konkurencija iznimno oštra.

U srijedu je napravljen ždrijeb, a kako su naši reprezentativci prošli na ždrijebu slijedi u nastavku:

Zvonimir Gribl, kao aktualni svjetski prvak postavljen je za nositelja grupe koja ima 18 natjecatelja, propušta prvo kolo i u 1/8 finala se u četvrtak, 29.11. susreće s Andreasom Daxerom iz Austrije.

U kategoriji do 89 kg prijavljenon je ukupno 12 natjecatelja. Marko Deša, kao osvajač brončane medalje s prethodnog svjetskog prvenstva postavljen je za drugog nositelja te propušta 1/8 finala i u četvrt finalu u petak, 30.11. se susreće s pobjednikom iz borbe između Roberta Montuora iz Italije i Nizozemca Johna Engelhardta.

Pero Gazilj je također kao aktualni svjetski prvak postavljen za nositelja natjecateljske skupine u kojoj je 14 natjecatelja. Propušta 1/8 finala i u četvrtfinalu se u petak, 30.11. susreće s pobjednikom iz meča između Rusa Andreya Kotova i Južnoafrikanca Schalka Labuschagnea.

U kategoriji +94 kg, gdje se bori Mario Samirić, registrirano je ukupno 13 boraca. Mario se u četvrtak, 29.11. u 1/8 finala susreće s turskim reprezentativcem Mehmetom Ali Acarom.

Ana Znaor, bori se u težinskoj skupini -70 kg u kojoj je registrirano 8 natjecateljica. Kao aktualna viceprvakinja svijeta, trebala bi imati prednost, međutim u kategoriji ih je 8, pa ne može ostvariti tu pogodnost. U 1/4 finala se u borbi za medalju, u petak, 30.11. susreće s Turkinjom Fatmom Siyimer.

Što se full contacta tiče, situacija je sljedeća:

Matej Bednić je u kategoriji -63,5 kg i ima ih ukupno 19. Matej propušta 1/16 finala i u 1/8 finala se u popodnevnim satima 29.11. susreće s pobjednikom iz borbe između Peruanca Cesara Augusta Sesoko Alve i Azejberđanca Anara Lalayeva.

U kategoriji -67 kg je ukupno prijavljeno 19 natjecatelja. Renato Gogošević propušta 1/16 finala i u 1/8 finala se 29.11. u večernjim satima susreće s borcem iz Turkmenistana - Soltanmurad Esenov.

Kategorija do 71 kg je među najbrojnijima. Ukupno su registrirana 22 borca. Sanin Pol Vrgoč se u 1/16 finala susreće s iznimno dobrim Njemcem Klemensom Ruderom, inače porijeklom iz Rusije koji je prihvativši njemačko državljanstvo promijenio i ime, a u posljednje vrijeme ima dosta borbi po profesionalnim pravilima.

Božo Perišić je jedan od 26 boraca u kategoriji -75 kg, koja je najbrojnija natjecateljska skupina. Božo po ždrijebu propušta 1/16 finala, a u 1/8 finala se u četvrtak, 29.11. bori u popodnevnim satima s pobjednikom borbe između Južnoafrikanca Marcela Van Dar Merwea i Poljaka Roberta Zieteka.

Luka Kalmeta, inače aktualni prvak Europe po profesionalnim pravilima, što mu pri izradi ždrijeba nije donijelo nikakvu prednost, nalazi se u skupini -86 kg u kojoj je ukupno 11 boraca. U 1/8 finala se susreće s Indijcem Atulom Ghuleom.

U kategoriji -91 kg prijavljeno je ukupno 15 boraca i samo aktualni svjetski prvak Denis Simkin iz Ukrajine ima prednost po ždrijebu. Svi ostali borci bore se u 1/8 finala. Tako i Miroslav Šarac u četvrtak, 29.11. ima meč s reprezentativcem SAD-a Neilom Ostenom.

U apsolutnoj kategoriji, +91 kg ukupno je registrirano 12 boraca. Činjenica da je aktualni svjetski vice prvak u nižoj kategoriji -91 kg, na žalost našem reprezentativcu Marku Tomasoviću nije donijela nikakvu prednost. Marko se u 1/8 finala bori protiv Južnoafrikanca Eddia Therona.

Željana Piteša registrirana je u težinskoj skupini -48 kg gdje je ukupno prijavljeno 8 natjecateljica. Željana se drugog dana svjetskog prvenstva, u petak, 30.11. u 1/4 finala susreće s Ruskinjom Olesyom Gladkovom.

U kategoriji -56 kg registrirano je ukupno 10 natjecateljica. Jelena Radoš se drugog dana svjetskog prvenstva u petak, 30.11. susreće s Mađaricom Zsuzsom Szuknai.

Osim natjecatelja i natjecateljica u semi i full contactu, Hrvatska kickboxing reprezentacija registrirala je i nastup u aero kickboxingu. U ovoj natjecateljskoj disciplini nastupaju 3 natjecateljice - Valerija Lukani, lucija Kokić i Deana Škorić. također su u istoj disciplini prijavljena i 3 aero kickboxing tima - 1 sa stepom (Team Croatia I - Valerija Lukani, Deana Škorić i Lucija Kokić) i 2 tima bez stepa (Team Croatia II - Valerija Lukani, Deana Škorić i Lucija Kokić, te Team Croatia III - Mirjana Burlović, Diana Bunić i Vanja Kajić).


Post je objavljen 28.11.2007. u 23:59 sati.