Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Prepoznatljiv novinar iz prepoznatljivog centra

Moj prethodni post tj. kritika pisanja novinara Jutarnjeg lista Davora Butkovića, dobila je potvrdu u jučerašnjim riječima predsjednika Stipe Mesića. Na njega pritisak vrše "prepoznatljivi novinari iz prepoznatljivih centara".
Naime, iako nekima od kritičara moga prethodnog posta nije bilo ništa čudno što se novinar (koji bi po defaultu trebao biti neovisan ili barem korektan) već prvog dana nakon izbora svrstava na stranu HDZ-a i preporučuje predaju vlasti Sanaderu iako ovaj definitivno nema dovoljan broj mandata za preuzimanje vlasti, evo im i predsjednika republike pa neka slobodno procjene koji je stav demokratičniji i ispravniji. Butković bi Sanaderu prepustio mandat za sastavljanje vlade i ovaj bi sa legitimacijom predsjednika republike definitivno imao psihološku prednost u pregovorima sa predstavnicima nacionalnih manjina ili manjih stranaka koje su prešle izborni prag. To što prirodna koalicija na lijevoj strani ima više mandata od HDZ-a, Butkovića uopće ne zanima.
O Sanaderovom podizanju samopouzdanja teškim riječima, pritiscima na predsjednika i manipulacijama tobožnjim zabrinutim građanstvom odličan je tekst napisao Ivica Đikić u novom Feralu...

Doris Pack i pritisci iz Europe

Nevjerojatno je s kakvom se lakoćom europski političari upliću u kreiranje vlasti u Republici Hrvatskoj. Ako i ignoriramo predizbornu kampanju sa lepezom europskih pučana u spotovima HDZ-a, ne možemo ignorirati najnovije uplitanje Doris Pack, koja HSS-u jasno poručuje kako se očekuje njihovo koaliranje s HDZ-om. Našeg seljaka zaboli ona stvar za Doris Pack (blago rečeno), a koliko su "europski" maniri navedene gospođe, naš je seljak još i pristojan. Detaljnije je ovu temu rastumačio Krešimir Fijačko.


Post je objavljen 29.11.2007. u 15:48 sati.