Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Zagrijmo dlanove !

U Zagrebu ujesen pomahnita kino sezona kako ona komercijalna tako i ona nekomercijalna, art i tako to.
No dođe vrijeme za sve pa tako i u zimu kad je kak se spada zahladilo. Eto da nam ne bude hladno, pobrinula se ekipa iz SC-a i priredila nešto da se malo ugrijemo, to je naravno pogađate program uljuđene erotike ili golotinje, i za žene i za muške.
Zadnji put mi je brat po blogu, sada već dvostruki laureat naslovnice Bloga vašeg i našeg, ili imenom i prezimenom Berija Aparatczyk, uputio blagu upozorbu da objavim u pravo vrijeme nastavak filmskog ciklusa za razgalit srca naša, stoga to i sada činim. I prije nego počnete čitati dalje samo vas obaviještavam na moguće spoilere.



petak, 30. studeni, 2007. , Dvorana MM, Savska c. 25, 20 sati
dokumentarni film

FASSBINDER U HOLLYWOODU (2002) – redatelj Robert Fischer
Film o Reiner Werner Fassbinderu , najznačajnijem predstavniku Novog njemačkog filma, iz 70-ih godina. Iako nikada nije radio u Hollywoodu, R.W. Fassbinder (preminuo 1982. godine u dobi od 36 godina) u golemoj je mjeri bio pod utjecajem američkog filma , posebno najznačajnijeg melodramatika toga doba, Douglasa Sirka. Ovaj film govori o njegovom kratkom boravku u Los Angelesu te o nadahnuću kojeg je iza sebe ostavio za američke poklonike specifične autorske filmske i kazališne umjetnosti.


ponedjeljak, 3. prosinca, 2007. , Dvorana MM, Savska c. 25, 20 sati
CIKLUS EROTSKOG FILMA II. dio

“ Lolita “ (1962) red. Stanley Kubrick - ovaj film je strogo zabranjen za sve štovatelje cekina, samo ga mogu doći gledati oni između 24 i 18. :)

ul. James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon

Kako bi sačuvao posao, sredovječni profesor francuske književnosti (James Mason) putuje po provinicijalnim predjelima Amerike. Uvučen u vezu, sa svojom seksualno frustriranom gazdaricom(Shelley Winters) , s njom će se oženiti, kako bi na taj način, pridobio naklonost njene , flertu sklone, četrnaestogodišnje kćeri Lolite (Sue Lyon), u koju se beznadno zaljubljuje. Jedan on najboljih Kubrickovih filmova iz 60-ih godina.



petak, 7. prosinca, 2007., Dvorana MM, Savska c. 25, 20 sati

“Sex, laži i videovrpce “ (1989) red. Steven Soderbergh

uloge: James Spader, Andie MaycDowell, Peter Gallagher, Laura San Giacomo

Seksualno suzdražan suprug stupit će u odnos sa sestrom svoje supruge. No, dolazak posjetitelja s izrazito čudnovatim ponašanjem , promijenit će postojeće obiteljske veze. Medijski iznimno zanimljiv film, vrsnog redatelja S. Soderbergha, osvojio je brojne nagrade na međunarodnim festivalim, uključujući i nominaciju za Oscara.



subota, 8. prosinca, 2007., Dvorana MM., Savska c. 25, 20 sati

“Priča o O “ (1975) red. Just Jaeckin

Uloge: Corinne Cleri, Udo Kier

Prelijepa O uvučena je bizarno sklonište, izložena raznim začudnim seksalnim ponašanjima ,od strane svojeg momka Renea.




ponedjeljak, 17. prosinca2007., Dvorana MM, Savska c. 25, 20 sati

FUTURIZAM NA FILMU
“Alphaville “ (1965) - red. Jean-Luc Godard
uloge: Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff

Lemmy Caution, američki privatni detektiv dolazi u Alphaville, futuristički grad na drugoj planeti. Njegova američka narav u suprotnosti je s gospodarem grada, zlim znanstvenikom po imenu Von Braun, koji osuđuje i proganja ljubav, individualnost i samoizražajnost.




srijeda, 19. prosinca, 2007., Dvorana MM, Savska c. 25, 20 sati


FUTURIZAM NA FILMU
“Metropolis” (1927) - red. Fritz Lang
uloge: Brigitte Helm, Alfred Abel, Rudolf Kleni-Rogge

U udaljenoj budućnosti dvije su skupine dominirajuće, mislioci (oni koji planiraju no ne znaju, kako društveni sustav s funkcionira) i radnici (puki izvršioci bez elementarnih znanja i maštovitosti). Iako čine funkcionalnu cjelinu, oni su potpuno odvojeni jedni od drugih, sve do trenutka kada se jedan od “mislilaca” usudi krenuti u podzemlje, gdje druga skupina radi i obitava, bivajući zapanjen onim što će vidjeti......nešto kasnije on će zaključiti ”ne može biti razumijevanja izmedju mozga i ruku, sve dok srce nije posrednik”.




... osim programa uljuđene erotike ja sam vam onako ko' kukavičje jaje podmetnuo i ostatak izvrsnog programa koji je jučer krenuo u MM Centru. Posebno bih vam obratio pažnju na herr Fritza bez kojega jedan štovatelj sf-a jednostavno se ne može tako nazvati.

Post je objavljen 28.11.2007. u 10:30 sati.