Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dehad

Marketing

PATRIOT

KONAČNO!

I taj je pederluk završio.
Sranjima je valjda sad za neko vrijeme VALJDA kraj jer ak još jednom čujem neko pred,post,za il kak(o)vo već izborno obećanje bit će belaje, pa makar me strpali u ludnicu skup s manijacima koje uspijem nahuškat da odu samnom do Markovog trga. (Moram sam prije polaska,ukoliko do njega dođe, nazvat nekog tipa Mie, NE Jelena tebe, jer nisi NIŠTA normalnija od mene, da prekontrolira dal idem sa stvarnim ljudima il je djelovanje tableta popustilo.)
Da se izrazim zdravo seljački i kažem da mi je već na vrh glave pizdarija, sranja i preseravatorskih lažnih obećanja čelnika koji su umjesto, brojeći u desetcima (60 000 000kn) milijuna kuna, ulaganja u neke svrsishodne projekte kao npr. obnove ILI IZGRADNJE NOVIH dječjih domova itd., te iste novce uložili u potpuno nepotrebne kampanje jer smo ionako svi znali da će Niko i njegov brat Robač također, glasat za HaDeZet ili za onog vukolicog Milanovića, majka mi ne bi bila presretna izborom riječi. Stoga ću se okoristit sljedećom terminologijom:
Izbori su bili katastrofalni, bolje nam bilo ne bu, to mi na riječ vjerujte, jer dalje idu, ne idemo mi, samo krasti. to vam je tak. politika je kurva. ali tak se ne ćemo izražavati stoga ćemo samo reći kako se politika samo bavi najstarijim zanatom na svijetu (i još je i lopovčina, a ko krade i laže taj bome i ubija! Jelda štrajkašu, ha? Buš i o ovom snimil video poruku s ko zna kojeg mjesta? ovaj put iz zahoda?). (Ipak poštovanja malo, tko zna tko mi može sve čitati blog.. hm.. kog zavaravam. Mia nemoram ti se valjda ispričavat na riječniku? ne? ok!)

Tako je eto opet mali čovjek bio svojoj svrsi shodan iskoristivši (?) svoju građansku dužnost/pravo glasanja, presretan što si je eventualno omogućio bolje sutra, a na kraju opet nitko ne će biti zadovoljan, krijući tko je za koga glasao, ali opet istovremeno demantirajući da su svi loši i da on ne će više glasat.
najbolja je definitivno kompilacija glasača koji se već lagano bliži kandidaturi za zbor dijasporskih mirogojskih mališana i sljedeće izbore, ako ne i promjenu vlasti ne bu dožio, ali eto neka oni, ne plaćajući tu porez, neka eto oni nama glasaju.
Pa ne će zasigurno on plaćati kruh 10 kuna s prosjećnom plaćom 4200 kn (toje usput budi rečeno laž: točan je podatak naime 3620kn, no dobro). nego će taj kruh, ak mu Bog da zdravlja, a nek da, nek živi čovjek, plačati s vani zarađenom penzijom iliti mirovinom, kako kome draže. Stalno to mijenjaju.
A o gramtičkim promjenama govoreći, mojem uzbuđenju nema kraja. Jedva ćekam uvođenje anglizama u standardni jezik, izmjenu pravopisa, mjenjanje riječi iz helikopter u zrakomlat i tako redom do u nedogled. ne ću će se valjda opet naći na dnevnom redu saborskih sjednica te se kao vrlo važna tema provlačiti mjesecima, jer zaista nemamo važnijih tema za raspravit. Jer, kaj bi vi seljaci sad? Prodavali svoju pšenicu? ma, friška figa! To ćemo uvest izvana, dok ne pokleknete, ha ha, a onda ćemo kupovat hrvatsko, a do tada ćemo jesti konzervirane černobilske piceke, jer ipak imaju više bataka, a i veći su, stavimo ih na komad kartona u pridjevu tvorenom od imenice "seka" zamijenimo neka slova i "Voila!" - blagdanski je ručak na stolu. a to tko će, kako i koliko nas dočekati ovaj ili sljedeći Božić i kako već su pitanja koja su ostala kaskati za predizbornom kampanjom. sada je vrijeme odmaranja za političare, ipak su se miceki naradili. Jelda?

A idemo li zbilja dalje, mislim da je već davno odgovoreno sada već legendarnom rečenicom uvaženog gospodina Rojsa. "Koje jami, jamio"

Vi niste? E onda se bojim da ste zbilja još samo jedan mali Hrvat!

Post je objavljen 27.11.2007. u 23:45 sati.