Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackrainbow14

Marketing

Lucy in Sky with Diamonds

Naporno se polugodište bliži kraju. I fizički i duhovno na kraju snaga, pokušavam se koncentrirati na zadnji rafal. Pod odmorima se više ne silazi do kantine, izlazi van ili jednostavno čavrlja sa prijateljima o uobičajnim sitnicama. Kolektivno sjedenje ispred učionice, buljenje u knjigu i hendaute sve je više aktualno ovih dana u IV. gimnaziji.
Neki smo dan na geografiju ugostili Amerikance, sa daleke Floride, učenike i učitelje Clearwater Catholic School. Bili su zaprepašteni kada smo ih podučili o našoj tjednoj satnici i brojem predmeta. Kako mi imamo 15-18 predmeta svako polugodište tako oni imaju 5-7.
Začuđeno su pitali je li nam ta satnica barem razdijeljena u semestre, odnosno polugodišta. Šok je bio još veći kada su doznali da su tih 15 predmeta naše svakodnevno okruženje i da nikakve razdijele ili podijele nisu prisutne. Ovim putem pozdravljam Esteru koja se, dok mi sa šalicom vruće kave ili čokolade učimo dugo u noć, lijepo provodi u Americi. Virginia, Texas, Missouri i Chicago. Nadam se da uživa pod američkim suncem wave.
Od svih predmeta najviše me oduševio DSD (Deutsch Sprach Diplom). Profesorica je mlada, veselog duha, susretljiva i ima odličan sjeverno-njemački naglasak. Još me više razveselile metode rada i učenja, kroz brojne igrokaze, brošure, komunikaciju, debate, rad u grupama i organiziranje izleta. Tako u travnju iduće godine cijela moja grupa ide na razmjenu učenika u Hamburg, tj. u mali slatki gradić blizu Hamburga. Svatko će biti smješten unutar jedne obitelji, dan provodimo svi zajedno, Nijemci i mi u njihovoj općoj gimnaziji, radimo zajedničke projekte, ružimo Hamburgom i okolnim mjestašcima, a navečer jedemo i spavamo unutar određene obitelji kako bismo najbolje mogli upoznati njihov način života.
Cijela je grupa bila oduševljena činjenicom da idemo avionom tako da je u tijeku smišljanje glazbenog repertoara za veličanstveni let.wink
8.12 idemo na razredni izlet u Austriju, Graz na Advent i božićni sajam na Rathausplatzu koji uključuje i posjet Schlossbergu( kojim dominira čuveni sat, nekada je služio mornarima) i Landszeughaus, najpoznatijem Muzeju viteške opreme u Europi, razgledavanje grada prepunog blještavila, lampica, svjećica i božićnog duga,kazališta, spomenika, parlamenta i tako dalje. Imat ćemo i vremena za slobodne aktivnosti, shopping i samostalno šetkanje gradom.
Dotično vrijeme jedva čekamo pjeva smijeh
Do tada mora proći još desetak noći uz društvo kave ili vruće čokolade.
Sreća dolazi u malim smotuljcima.
Zato ih treba pravilno rasporediti fino sretan kiss


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Post je objavljen 27.11.2007. u 15:27 sati.