Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

"Škola za pačiće male" i možebitne demonstracije pred Pantovčakom

Napisao: hrvatska BRANKO ŠERIĆ hrvatska

Međunarodna zajednica ne može vjerovati svojim očima i ušima da predsjednik Republike Hrvatske, Stipe Mesić svim sredstvima želi onemogućiti pobjedu HDZ-a i dr. Ive Sanadera na nedavnno završenim parlamentarnim izborima, te pokloniti mandat za sastavljanje Vlade SDP-u i svojoj stranci HNS-u/Liberalnim demokratima. Mesić se ne obazire čak ni na pozive svjetskih državnika na čelu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i uglednih domaćih institucija na čelu sa Hrvatskim helsinškim odborom čiji je predsjednik dr. Ivo Banac 24. 11. 2007. godine u emisji "Otvoreno" na HTV-u upozorio predsjednika Mesića da bi bilo pristojno da odmah da mandat za sastavljanje Vlade dr. Ivi Sanaderu. Isto je na HTV-u predsjedniku Mesiću poručio isto i član Hrvatskog helšinskog odbora profesor Jaroslav Pecnik.

Ako predsjednik Mesić ovako nastavi, hrvatski narod bi mogao, smatraju neki analitičari, pokrenuti masovne demonstracije u cilju da se ispoštuju rezultati izbora. Možebitni dolazak na Pantovčak i demonstracije protiv ovakvog ponašanja predsjednika Mesića već najavljuju i neke braniteljske udruge na čelu s dragovoljcima Domovinskog rata, te predstavnici BBB-a, Torcide, Vatrenih i Paklenih.
Predsjednik Mesić se već vidi na funkciji europskog povjerenika za BiH, a Republiku Hrvatsku bi sigurno žeio ostaviti u rukama SDP-a i svog HNS-a.

Europska pučka stranka je 24.11.2007. podsjetila predsjednika HSS-a Josipa Friščića da joj je obećao kako će koalirati s HDZ-om, a Đurđa Adlešić je istog dana na HTV-u izjavila da su HSS i HSLS takvu odluku već donijeli, ali da s njom još ne žele ići u javnost dok ih formalno ne potvrde predsjedništva ovih dviju hrvatskih stranaka. Adlešićka je usput ismijala nastojanja predsjednice HNS-a Vesne Pusić da sa svojih sedam zastupnika formira buduću Vladu u kojoj će ona biti ministrica vanjskih poslova.

Britanski REUTERS je 24.11.2007. godine konstatirao kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović ni u čemu nema nikakvih izgleda da nadmaši iskusnog poliglota i diplomata dr. Ivu Sanadera, pa će novu hrvatsku Vladu, objašnjava REUTERS, sigurno sastaviti dr. Sanader.

Upravo završeni izbori za Hrvatski sabor pokazali su da HDZ i dr. Ivo Sanader uživaju apsolutu potporu i navijača BBB-a, Torcide, Vatrenih, Paklenih, kao i sportaša među kojima su Janica Kostelić, Goran Ivanišević, Ivan Balić, te i ostalih hrvatskih sportskih heroja, obzirom da se za SDP i HNS od sportaša nije izjasnio ama baš nitko.Čak se i Mirko Filipović ovih dana ograđuje od SDP-a i objašnjava da je on u Hrvatskom saboru bio samo nezavisni kandidat, a ne član SDP-a.

Izborni gubitnici na čelu sa Antom ĐApićem, Vladimirom Jordanom, Slavenom Leticom, Tončijem Tadićem, Ivićem Pašalićem, Ljubom Česićem Rojsom, dr. Antom Kovačevićem, Ivom Lončarom, Ivanom Ninićem i drugima, trebali bi se što prije upisati u "Školu za pačiće male", kako bi se do sljedećih izbora pripremili za prelazak izbornog praga u cilju da opet ne ispadnu lakrdijaši.


Post je objavljen 27.11.2007. u 13:13 sati.