Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deprimiran

Marketing

Izbori 2007

Nisam vec dugo pisao o politici, ali ovo pismo me stvarno zaintrigiralo. Nije izgleda uvijek sve onako kako nam se servira, treba provjeriti i 'kuhinju'...
------------------------------------------------------------------

Zagreb, 26.11.2007.
Dame i gospodo iz HDZ-a,
cestitam na ponovnom izbornom uspjehu!
Zelim istaknuti da smo supruga i ja mladi zagrebacki intelektualci (32 i 34 godine) koji su Vam poklonili povjerenje, kao i neki nama slicni prijatelji. Buduci da izborni rezultati na neki nacin potvrdjuju predrasudu o manjem uspjehu kod nas urbanih, mladjih i obrazovanih glasaca u velikim gradovima, valjalo bi poraditi jos malo na marketingu. Smatram da ste sadrzajem bili i ostali najbolji izbor za mladog urbanog intelektualca, a ne za ruralne neobrazovane starce kakva se slika pokusava u javnosti montirati od glasne i bahate manjine.
Osobno cemo se truditi promovirati vrijednosti koje zastupate, a spomenutu predrasudu zajedno trebamo srusiti. Zato pobijedimo uskoro i na zagrebackim lokalnim izborima!!!

Zagrepcanin


--------------------------------------------------------------------------
Jesam li glasovao i za koga, to bih zadrzao za sebe, ali procitavsi ovako nesto zapitam se: treba li vjerovati onome sto vidim na TV-u, novinama ili cujem na placu? Koliko ljudi u nasem drustvu zaista razmislja svojom glavom, trezveno vaze cinjenice i samosvjesno prosudjuje, a koliko ih kao hipnotizirani samo zaokruzuju ono sto im je netko rekao, bio to SDP, HDZ ili netko treci, nebitno? Kad pola nacije apstinira, meni to nekako znaci da smo prilicno izgubljeni. Dosta nam je ovih, dosta nam je onih, pa hajdemo ostati doma. Ne valja to, kao niti vjerovati neprovjerenim informacijama.
Prije izbora razmisljao sam: ako glasam za SDP onda sam komunjara i demagog, ako glasam za HDZ onda sam zatucani seljak, k tome jos i korumpiran. Sto su od toga cinjenice, a sto servirane lazi koje stoput ponovljene sjedaju duboko onima koji ne koriste mozak?
Puno je pitanja, ali ostati doma sigurno je bio najgori izbor. Takvi se nemaju pravo zaliti buduci da svoj najmocniji demokratski instrument nisu iskoristili.


Post je objavljen 26.11.2007. u 20:26 sati.