Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepostojana

Marketing

Tko je stvarni pobjednik?

Stigla sam jucer doma sa posla, negdje oko ponoci, po obicaju si slozim nesto za prigristi, uvalim se u fotelju i uzmem daljinski u ruku. Upalim TV.Izbor je bio nevjerojatan, kao i na listicu koji sam dobila negdje oko 11 ujutro na svom birackom mjestu.Osim tri jednaka programa, interpretirana na razlicit nacin, mogla sam izabrati i koncert Vladimira Kocica Zeca..Mozete li zamisliti moje odusevljenje..
Svaka cast nasem estradnom umjetniku, ali nije bas moj ukus, a buduci da nisam potpuno apoliticna izbor je ipak pao na prijenos rezultata izbora..Tako gledam ja Sanadera koji zadovoljno trlja ruke, hvaleci se svojim razgovorom s predsjednikom drzave(btw. big deal taj razgovor, kao da prvi put u zivotu razgovara sa predsjednikom drzave).Gledam Milanovica kako s puno vecim smijeskom, ali i zadrzanjem govori o svom zadovoljstvu izbornim rezultatima, i on je razgovarao sa predsjednikom, nije objavio naciji o cemu... Tu negdje sam otprilike zaspala...
Jutros citam novine i kao HDZ pobijedio...jako tijesno, i koliko sam uspjela shvatiti zahvaljujuci dijaspori. Pa nece dijaspora glasat za SDP kad ih ovi ne priznaju.I sad se ja pitam zar je stvarno pravedno da o mojoj buducnosti odlucuje stranka koju su izabrali ljudi koji ni ne zive u ovoj drzavi?? Jos gore, vjerojatno, da ne postoji dijaspora ta ista stranka ne bi ni dosla na vlast..Pitam se tko je pravi pobijednik???
Vjerujem da Sanader trlja ruke, ne samo zbog pobijede, vec i zato jer su mu se na kraju ipak isplatili silni honorari podijeljeni potkupljivim sportasima.IDS je u mojoj opcini pokusao potkupiti umirovljenike, al im nije uspjelo...starci su pokupili lovu i glasali za koga su htjeli. Ne kaze se uzalud da s godinama dolazi mudrost, ovo je ociti primjer..
Voljela bih kada bi na slijedecim izborima stranke odlucile stati na kraj ovom cirkusu, koji smo imali zadnjih mjesec dana..Ponekad su najteze stvari najjednostavnije Dragi moji politicari, umjesto da sve te silne milijune ulazete u medjusobna prepucavanja i iritantna oglasavanja, probajte dati koju kunu sirotinji, onima kojima je to potrebno, pa cete vidjeti kako glasovi pristizu...i bez dijaspore...imamo cetiri godine, mozda se nesto promijeni nabolje.


Post je objavljen 26.11.2007. u 19:28 sati.