Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tupatup

Marketing

BITI NA PUTU

And... ovo je za neko vrijeme zadnji post jer me neće biti dva tjedna.
Do tada ćemo da telepatišemo. wink wave


Biti svoj i biti predan je svojevrstan paradoks. Kako istovremeno biti svoj i biti predan, odnosno - tvoj? Dopuštanjem tog paradoksa, doživljaj povezanosti s drugima postaje sve suptilniji, a doživljaj sebe sve jezgrovitiji. S jedne strane otvorenost, a s druge centriranost – daju nam hrabrost za kreiranje smjera vlastitog života. To znači „biti na putu“.


Uputstava koje bi Duša mogla dobiti prije utjelovljenja u avanturu zvanu Čovjek:

Biti čovjek:

1. Imat ćeš tijelo. Može ti se sviđati ili ne. Al' bit će tvoje do kraja života.

2. Učit ćeš i naučit nešto. Upisan si u školu koju zovemo život i svakog ćeš dana u njoj imati prilike za nove lekcije. Neke će ti se sviđati, a neke ćeš smatrati glupima i nepotrebnima.

3. U toj školi nema grešaka, sve je samo učenje. Rast je postupak eksperimentiranja od kojih su neka uspješna, a neka baš i nisu.

4. Svaka se lekcija ponavlja dok se dobro ne savlada. Zadaci će pred tebe biti postavljeni u različitim oblicima, sve dok ih ne naučiš. A zatim, prelaziš na druge. Povremeno ćeš se vratiti nekoj staroj lekciji, tek za provjeru jesi li je dobro savladao.

5. Nikad kraja učenju u ovom životu. Nijedno područje nije bez lekcija. Ako si živ, uči. Ako ne učiš, to je kao da te više nema.

6. "Tamo" nije ništa bolje nego "Ovdje". Čak i kad ti se čini da je.

7. Svi koje susrećeš odražavaju tebe. Kada nekog voliš ili mrziš, u stvari voliš ili mrziš neki dio sebe.

8. Samo o tebi ovisi što ćeš učiniti sa svojim životom. Imaš sve potrebne sposobnosti za izbor onog što je za tebe najbolje.

9. Svi odgovori su u tebi. Samo trebaš gledati, slušati, vjerovati.

10. Sva ova uputstva ćeš zaboraviti kad se rodiš. To je također jedna od lekcija života.


"Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumijeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."

"Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim."

"Ljubav, tj. ostajanje u ljubavi, a ne zaljubljenost, je svijestan i odlučan čin volje, umjeće, koje moramo savladati kao svako drugo umjeće, kao umjeće drvodjelstva ili umjeće muzike. I zahtjeva brigu, odgovornost, respekt i znanje."

"Moderni čovjek živi u obmani da zna što želi, dok u stvari želi ono što se od njega očekuje da želi."

"Ljubav je umjeće; dobro naučiti ovo umjeće najvažnija je stvar na svijetu."

"Ljubav je aktivna briga za život i razvitak osobe koju volimo."

"Ako je osoba sposobna produktivno voljeti, ona voli i sebe; ako voli samo druge, tada uopće nije sposobna voljeti."

Bitne komponente ljubavi su davanje, briga, odgovornost, poštovanje i poznavanje. Ako pokušavate da definirate vaš odnos sa partnerom, uzmite u obzir ove (ali i ne samo ove) elemente i pokušajte sagledati da li su i u kojoj mjeri oni prisutni u vašem odnosu. Nedostatak ili manja prisutnost nekog od ovih elemenata ne znači da ljubav ne postoji, ali to može da znači da ona ne postoji u svojoj sveobuhvatnosti.


"Always remember, whatsoever I say to you, you can take it in two ways. You can simply take it on my authority, 'Because I say so, it must be true' -- then you will suffer, then you will not grow. Whatsoever I say, listen to it, try to understand it, implement it in your life, see how it works, and then come to your own conclusions. They may be the same, they may not be. They can never be exactly the same because you have a different personality, a unique being. Whatsoever I am saying is my own. It is bound to be in deep ways rooted in me. You may come to similar conclusions, but they cannot be exactly the same. So my conclusions should not be made your conclusions. You should try to understand me, you should try to learn, but you should not collect knowledge from me, you should not collect conclusions from me. Then your mind-body will grow“.


smokin party fino


Post je objavljen 26.11.2007. u 11:48 sati.