Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Gostovanje u Mađarskoj


U nastojanjima da se natjecanje proširi van granica Hrvatske i Slovenije, 11 klubova iz 5 zemalja (Slovenija, Mađarska, Hrvatska, BiH i Srbija) međusobnim sporazumom osnovalo je novo natjecanje, Regionalnu ligu. Nažalost, zbog nedostatka novca natjecanje će se odigrati jednostrukim Kup sustavom. Sudjelovanje u natjecanju svake godine biti će uvjetovano plasmanom u nacionalnom prvenstvu ( državni prvaci nastupaju direktno, dok svi ostali prolaze kvalifikacije ).

R.K Makarska Rivijera je prema svom plasmanu prošle sezone za protivnika u kvalifikacijama izvukla mađarski KARC ( Kečkemet ) te u subotu ( 1. 12 ) putuje na noge ekipi koja je u prošlom prvenstvu mađarske osvojila treće mjesto. Iako u pomlađenom sastavu i bez nekoliko prvotimaca, našim ragbijašima ne nedostaje motiva za pobjedu u ovoj utakmici, jer nakon gubitka u polufinalu Kupa i neočekivano lošeg starta u prvenstvu, ovo natjecanje možda je i jedina prilika da se domognu trofeja u ovoj sezoni.
Motiv više zasigurno je i činjenica da bi u slučaju pobjede Makarani na proljeće ( 8. 3.) u četvrt-finalu finalu bili domaćin srpskom prvaku Pobedniku ( Beograd ), što bi bilo prvo gostovanje nekog srpskog kluba u Makarskoj od osamostaljenja. Dodajmo da je u drugoj kvalifikacijskoj utakmici Zagreb pobjedio Dorćol ( Srbija ) 17 : 3.

SUDIONICI NATJECANJA:
HRVATSKA : Makarska rivijera, Nada, Zagreb
MAĐARSKA: KARC , Batta Buldog, Esztergon
SRBIJA
: Pobednik , Dorćol, KBRK
SLOVENIJA:
Ljubljana
BiH : Čelik




Post je objavljen 26.11.2007. u 10:55 sati.