Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rejban

Marketing

Ivo: "Donesite mi glavu dražesnog princa Branimira"

Glavaš je ipak HDZ došao glave. Sa Glavaševim glasovima u Slavoniji i Baranji, dr. Ivo bi imao "smooth sailing" pri osnivanju vlade. Sa HSU-om, HSS-om, nekim manjinama bi bez problema dosegao 77 mandata u Saboru. Ovako čini se da će SDP, koji se počeo dizati pred kraj brojanja, kad su počele pristizati veća izborna mjesta. Očite opcije za SDP su HNS i IDS. Tu bi im je mogao pridružiti HSLS, oživljavajući staru ljubav od prije 8 godina. :) Glavaša i HSP svi izbjegavaju u širokom luku kao da imaju gubu, iako je moguće da se Glavaš okrene SDP-u čisto iz obijesti prema HDZ-u. Ja se duboko nadam da će to i napraviti. Dosta mi je napuhanog Sanadera koji objavljuje izbornu pobjedu sa 30% obrađenih glasova, prodavanja magle ("Toliko i toliko izgrađenih autocesata") i preseravanja s dijasporom ("MOJ BRAT ROBERRT TAKOĐE..."). Uz moguće manje oscilacije broja mandata, ovo bi trebala biti veoma bliska utrka u kojoj će SDP najvjerojatnije za dlaku namaći 50%.

Šta želim reći - SDP JE POBIJEDIO. Hvala Bogu. Evo sad idem spavat, a ako se sutra probudim i nađem se u državi u kojoj je još uvijek na vlasti HDZ bit ću veoma agitiran i možda ću uzrokovati koju prometnu nesreću putujući na posao. :) Nadam se da će SDP, HNS i IDS imati providnosti i izvući ovu zemlju iz duga i stvoriti puno bolju ekonomsku klimu nego što trenutno vlada u Hrvatskoj.

Također dao Bog providnosti Glavašu da podrži SDP u osnivanju vlade i da ne pravi probleme koje će dovesti do uzdrmavanja trenutne situacije. Iako mi SDP nije posebno drag, ipak mi je draži od HDZ-a.

Želim vam ljepših i ugodnijih idućih četiri godine. Bez lopova iz HDZ-a.

P.S. Smijem li samo dodati da se u HDZ-u slavi kao da su osvojili 80% glasova, a ne da se žešće popušili. Valjda je to neki defetistički poriv - "Ako već ne možemo pobijediti - ajmo se napiti."

Post je objavljen 26.11.2007. u 00:27 sati.