Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yazza

Marketing

Slijedeca destinacija: Indija

Damn damn damn!!! Kako biste se vi spakovali da vam iz hladne i maglovite zimske Sofije predstoji put u vrucu Indiju? I to put koji niste planirali unaprijed i niste imali vremena da mislite shta cete ponijeti? Ja sam mislila, bice to lako, ponijecu otprilike istu kombinaciju kao u Rim. Jeste vraga!!!

Juche sam opet provjerila kakvo je vrijeme u Puni, i site-ovi s prognozama su pokazali 30, 30, 31, 33... Mili moj dragi bozhe!!! Pa to je ljeto, koje si ja iz ove perspektive ne mogu ni predstaviti!!! Je, super je to sve, samo shto ja nisam na tim frekvencijama za ljetnju odjecu odavna. I obucu. OBUCU!!! Ne mogu nikako proci sa samo jednim dopunskim parom cipelica. Da ne govorim da sam prije par sedmica KONACHNO izvrshila "smjenu" garderobe - t.j. sve ljetnje sam spremila da spava zimski san, a zimsko pripremila za noshenje. Sad sam morala sve izvaditi! Uh! I stignem do jedinog moguceg zakljuchka i moram uraditi ono shto najvishe mrzim: ponijeti vishe odjece nego je potrebno, jer NEMAM POJMA SHTA MI JE POTREBNO! E, bar cu gledati da mi one dvije torbe budu koliko je to moguce lagane. Bar je to neka utjeha :(. Ipak je Indija jako daleko i ne mogu tek tako vratiti se kad mi zahladni. :( Tako da nosim ipak par pari cipelica, sandalica, pantola, suknje, bluzice, koshuljice... Bar cu uvijek imati chistu odjecu, ako nishta. A da ne govorim da ce u Bechu i Frankfurtu sigurno biti hladno kao i ovjde i onda moram imati i normalnu odjecu za evropsku zimu. Jest da cu se tamo samo po aerodromima motati, no opet ne trebam se razboljeti na putu.

Uh... Jadna ja, idem u toplu Indiju, zar ne? Morate me malo sazhaliti... :))

Eto, ne mogu vjerovati sama sebi da cu vuci chak dvije torbe sa sobom!!! Ipod je pripremljen, izabrala sam malo klasike, chak sam i dvije knjige spakovala u sluchaju da se ne upoznam s nekim gotivnim likom u avionu pa moradnem blejati u knjigu dok letim.

Pozdrav vam svima i saosjecajte sa mnom. Chujemo se opet kad se vratim, nosim aparat i bice slika!

Post je objavljen 25.11.2007. u 20:28 sati.