Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movieclub

Marketing

NAJBOLJI RATNI FILM PO IZBORU BLOGERA I ANONIMNIH POSJETITELJA

SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA



Daklem...ostavili ste sve ukupno 32 glasa...14 glasova dobio je SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA,5 glasova manje,dakle 9 pripalo je APOKALIPSI DANAS,4 glasa ima FULL METAL JACKET,po 2 MOST NA RIJECI KWAI i LOVAC NA JELENE i 1 ali vrijedan ima VOD SMRTI za kojeg je glasao Karabaja kojem ovim putem želim čestitati 20. rođendan.
STAZE SLAVE i NA ZAPADU NIŠTA NOVO nisu osvojili niti jedan glas,a razlog tome je što su to filmovi starijeg datuma pa ih vjerojatno gotovo nitko nije ni gledao.

SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA (1998) jedan je od najuspješnijih Spielbergovih filmova 90tih.
6. lipnja 1944. u iskrcavanju u Normandiji vojniku Ryanu poginula su trojica braće,stoga on dobiva dopuštenje da se s Europske bojišnice vrati kući.Međutim,Ryan se sa svojom 101. padobranskom spustio negdje u unutrašnjost Francuske i nitko nezna gdje se točno nalazi.Kapetan John Miller (Tom Hanks) dobiva zadatak da se s još 7 svojih vojnika probije iza neprijateljskih linija i nađe Ryana...
Film je 1999. osvojio 5 Oscara uključujući i drugi Spielbergov za režiju (prvi je bio za SCHINDLEROVU LISTU).

Ja neću skrivati svoje oduševljenje pobjedom ovog filma jer jednostavno nisam vjerovao da će biti toliko ljudi kojima se ovaj film svidio.Iako se radi o kvalitetnom filmu i meni osobno najdražem ratnom,morat ću biti iskren i reći kako među ponuđenim filmovima ima objektivno snažnijih ostvarenja kao što su MOST NA RIJECI KWAI,FULL METAL JACKET ili LOVAC NA JELENE.Ipak,mislim da bi najpravednije bilo da je pobjedilo neponovljivo remek djelo Francisa Forda Coppole - APOKALIPSA DANAS.

Anketa se nastavlja u srijedu...biramo vestern!!

Post je objavljen 25.11.2007. u 17:49 sati.