Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kijevemoj

Marketing

izbori

Kada sjediš za računalom u veleposlanstvu RH, možeš pisati hrvatskom latinicom. Problema ima tek nekoliko: već si zaboravio raspored slova s dijakriticima, ponekad umjesto z pritisneš y, nekad umjesto š,č,ć,đ,... napišeš s,c,d,... pa moraš nekoliko puta čitati i ispravljati napisano.

Photobucket

Svi građani Republike Hrvatske s privremenim boravištem ili prebivalištem u Ukrajini mogu glasovati u veleposlanstvu RH u Kijevu, Ulica Artema 50/51. Biralište je otvoreno od 7 do 19 sati u subotu i nedjelju, 24. i 25. studenog 2007.
Postoje dva popisa osoba s pravom glasa. Na jednom je cijelih 17 imena Hrvata koji u Ukrajini trenutačno žive i rade, ali im je stalna adresa negdje u Hrvatskoj. Na drugom je popisu 10 osoba s hrvatskim državljanstvom, koje stalno žive u Ukrajini.
Izborna komisija s nestrpljenjem očekuje svih 27 birača. U izbornoj je komisiji 10 članova (oni ujedno čine i glavninu glasačkog tijela), koji su podijeljeni u dvije skupine po pet (predsjednik + četiri člana) i izmjenjuju se u smjenama (jučerašnja jutarnja smjena danas dežura popodne i obrnuto).
S nemalim ponosom i zadovoljstvom mogu reći da je odaziv birača u Ukrajini velik. I ne samo to - za vrijeme prve polovice prvog dana glasovanja (prije 13 sati) glasovalo je gotovo 60 posto glasača. Sve je proteklo (i protječe) mirno i bez izgreda.

Poštovani gledatelji, prekidamo program zbog izvanrednih vijesti: jučerašnja jutarnja, tj. današnja poslijepodnevna smjena uspjela je osvojiti milijun kuna na milijunašu!

Post je objavljen 25.11.2007. u 13:29 sati.