Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

JESEN STIŽE, DUNJO MOJA


U Forkuševcima je 23. rujna 2007. proslavljena 30. obljetnica postojanja i djelovanja KUD-a „Slavonac“ i organizirana prva folklorna smotra pod nazivom JESEN STIŽE DUNJO MOJA.
Proslava je započela svečanim mimohodom forkuševačkim ulicama. Oduševljeni mještani su srdačno pozdravljali gostujuće folklorne skupine, ali i članove domaćega KUD-a „Slavonac“ Forkuševci – slavljenika i organizatora 1. folklorne smotre pod nazivom „Jesen stiže, dunjo moja“.
Program je održan na novoizgrađenoj ljetnoj pozornici smještenoj uz školsko igralište u dvorištu između škole i mjesnoga doma. Svojom pjesmom, svirkom i narodnim nošnjama predstavili su se članovi kulturno-umjetničkih društava i udruga iz okolnih mjesta. To su bili KUD „Josip Čoklić“ iz Rakitovice, KUD „Kešinci“ iz Kešinca, KUD „Zora“ Piškorevci, KUD „Ivan Tišov“ Viškovci i KUD „Lipa“ Semeljci, te kulturno-umjetničke udruge „Naša grana“ iz Budrovaca i izvorna pjevačka skupina „Semeljačke snaše“ iz Semeljaca. Program su vodili Jasmina Kelić i Marko Slobođanac, a poslije nastupa folklornih skupina domaćini su sve sudionike programa i goste počastili večerom u dvorani mjesnog doma.Nakon večere posjetitelje je zabavljao tamburaški sastav „Strossmayer“ s vokalnim solistom Matom Ručevićem iz Budrovaca.
Istoga dana započela je jesen, bilo je lijepo i ugodno vrijeme, pa je zadovoljstvo organizatora tim veće, jer se sve uklopilo u naziv smotre prema popularnoj pjesmi „Jesen stiže, dunjo moja…“
ni mjesnog doma.


Tekst i foto: Željko Vurm



Post je objavljen 23.09.2007. u 18:12 sati.