Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ngmagicmusic

Marketing

Fall Out Boy-Infinity on high

Thanks for the memories


Fall Out Boy klasičan su primjer poster boys jedne generacije, a njihova emo čistokrvnost do maksimuma je opet izražena na 'Infinity On High'. Oni nisu poput My Chemical Romance zagrizli u pretencioznost, niti imaju poput Thursday i Thrice autorski senzibilitet za veće artističke domete. A teško i da se mogu pohvaliti korijenjem u hard coreu kao kolege iz AFI i Alexisonfire. Fall Out Boy sviraju i prekrasno pjevaju čisti pop kojeg frizure, obleka, ponašanje i aranžmani guraju u emo podžanr. Da bez ikakvog srama oni danas jure još dublje u melodiju i nove popastične pobjede govori i podatak o angažiranju BabyFacea i Neal Avrona za produkciju nove ploče.
Prvi singl 'This Ain't a Scene, It's an Arms Race' zaluđuje one najmlađe i ponekog starijeg magarca, a odmah za njim zakucavaju jednako dobro i Thanks for the memories(čiji odličan spot možete i vidjeti),'I'm like a lawyer with the way I'm always tryin to get you off ( me+you)' i 'Hum Hallelujah'. Maleni problem je što ovaj album nema onaj pravi dragulj kakav je na prošlom albumu bio 'Sugar We've Goin Down', jedna od najboljih pop pjesama uopće unazad 5 godina. No opet, takvi biseri događaju se uglavnom samo jednom u karijeri, a mudri i kreativno raspoloženi izvođači na njemu trebaju znati izgraditi daljnju karijeru. Za očekivati je da Fall Out Boy neće imati s tim problema jer previše se novaca vrti oko njih, a postoji i dovoljno razbuktala kritična masa koja želi taj proizvod da bi ovdje nešto zapelo.

Momci su snimili pošten album koji ima konstantu vrlo solidnih pjesama, sve je zapakirano tako da grešku uočiti golim okom nije moguće, a publika željna slatkih momaka i još slađih pjesama ne mora tražiti dalje od 'Infinity On High'. Daleko je ovo od spektakla, još dalje od pomicanja granica pa makar i unutar malenog žanra kao što je emo pop, no sasvim je dovoljno da ostavi ove mladiće još neko vrijeme na vrhu vala kojeg danas jaši ogroman broj mlađarije na cesti i ispred kompjutora.Hm,što je u jednu ruku i dobro,jer sam i sam još uvijek u mladosti,jednom dijelu najljepšeg doba života.


<Ocjena: +3

Post je objavljen 24.11.2007. u 08:27 sati.