Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zbog bombe izbačen iz škole

O "školskim bombama" piše i zagrebački Večernji list:


Nisi zaslužio da hodaš, a ne da živiš! uzviknuo je otac 15-godišnjeg Mirka M. iz G. Vakufa/Uskoplja, učenika Srednje tehničke škole u Bugojnu, koji je jučer trajno udaljen s nastave nakon što je u školski krug donio ručnu bombu "kašikaru" M75.
Nakon što je nedavno donio bokser, taj incident bio je dovoljan za izbacivanje iz škole. Bomba mu je pronađena u džepu, pa sam pozvao policiju. Oni su uzimali iskaz u nazočnosti roditelja kaže Nahid Šupić, direktor te škole. Isključeni malodobnik tvrdio je da je opasnu napravu dobio od svoga vršnjaka.
Djeca i njihovi roditelji međusobno prepričavaju kako su bila umješana još dva malodobnika, također iz G. Vakufa/Uskoplja, te da su zapravo bile u pitanju tri bombe. Jedan od njih je Advan A., učenik prvog razreda Srednje strukovne škole, koja se nalazi u istoj zgradi. Navodno su se bombama dobacivali u autobusu kojim svaki dan zajedno putuju, a sve vjerojatno u nakani da prestraše svoje školske kolege.
Jedna od te tri bombe je od gipsa, dok su druge dvije imale ekspoziv bez upaljača. Srećom, nije bilo težih posljedica. Protiv našeg učenika također će biti pokrenute sankcije, no još konkretno ništa nismo poduzeli navodi direktor druge škole Rasim Lubavac. Inače, taj izdvojeni slučaj bio je vrhunac ovogodišnjih brojnih lažnih dojava o podmetnutim bombama u školskim ustanovama i unošenja opasnih predmeta među najmlađom populacijom. Gotovo da više i nema dana da u nekoj od škola u BiH ne dođe anonimni poziv: Uskoro će pući podmetnuta bomba! (rs)

Post je objavljen 23.11.2007. u 22:05 sati.