Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ljiljana Valenčak Tonković: Smjenjena sam političkim dekretom i hajkom a ne zbog navodnog manjka

dr Ljiljana Valenčak Tonković
Na naš ovotjedni intervju s ravnateljicom Opće bolnice, dr Anom Bajer Feketić, reagirala je bivša ravnateljica bolnice, dr Ljiljana Valenčak Tonković, ustvrdivši da su navodi u razgovoru «samo točka na i» učestalih napada na njen rad i projekt gradnje nove bolnice. «Nije prvi put da se u protekle dvije godine blati moje ime i projekt gradnje nove virovitičke bolnice bilo da se to radi na službenim mjestima, poput Županijske skupštine ili Gradskog vijeća, bilo kroz različite oblike priopćenja za novinare i konferencija za tisak. Vrhunac su istupi lokalnih dužnosnika u «Virovitičkom listu» i jednostranim i režiranim emisijama Županijskog radija Virovitice, poglavito u terminu nedjeljom prijepodne, u kojima se nikada ne može čuti druga strana pa već mjesecima, sustavno, doživljavam medijsku blokadu.
Budući da me nikada ni jedan novinar nije pitao za mišljenje, ne samo na Radiju Virovitici i Virovitičkom listu, niti mi je dao priliku odgovoriti na napade i obraniti se, u utorak ujutro sam razgovarala sa direktorom Informativnog centra, gospodinom Trpimirom Markotićem, u namjeri da zakupim, dakle, platim prostor u Virovitičkom listu. Međutim, dobila sam odgovor da sam zakasnila, jer se je to moglo samo do ponedjeljka do 14 sat. Na pitanje mogu li dobiti barem prostor za neki mali člančić u rubrici «Pisma čitatelja» što smatram da ne bi trebao biti nikakav problem, jer novine izlaze tek u četvrtak, odgovor je bio da ne može „ jer je već sve raspoređeno“, ma što mu to značilo», kaže u svojoj reakciji dr Tonković i dodaje kako iz svega može zaključiti da je njeno mišljenje «nepoželjno u lokalnim medijima».

Zašto mislite da je Vaše mišljenje nepoželjno?
- Zato što moja strana priče ne odgovara lokalnim čelnicima, jer bi bili razotkriveni. Upravno vijeće bolnice, na čelu sa gospdinom Josipom Đakićem, predsjednikom Upravnog vijeća, smjenili su me političkim dekretom, u maniri najcrnjih staljinističkih čistki, 20 dana prije isteka mandata, 3.studenog 2005 godine. Scenarijem lokalnih moćnika sustavno ne ocrnjuju i blati moje ime, a u medijima manipuliraju podacima, iznosi niz laži i neistina.
Brutalnu smjenu uz režiranu predstavu, nažalost i nekih kolegica i kolega, popračenu proglasom na Radio Viriovitici kao de se radi o vremenu Informbiroa, vodio je predsjednik Upravnog vijeća uz orkestriranje sadašnjeg župana dr Stjepana Feketića i njegove supruge, trenutne ravnateljice bolnice) dr Ane Bajer Feketić.
Smijenili su me naprasno, na najokrutniji, najnekorektniji način, neimajući drugi razlog nego navodeći manjak prihoda u 2002.godini, koji je bio prouzročen nepotpunim plaćanjem HZZO bolnici 2002 i tehnički uvjetovan zbog novih računovodstvenih propisa i evidentiranja poslovnih događaja od 2002., a ne radnjama ravnateljice. Skretanje pozornosti javnosti na navodni gubitak bilo je odvraćanje pažnje od brojnih uspješno završenih projekata s ciljem da se oblati moje ime i prikaže me se lopovom. Što je istina, najbolje pokazuju dokumenti. Državni ured za reviziju u bolnici je proveo tri revizije poslovanja i dao bezuvjetno mišljenje da je bolnica radila u skladu s propisima. Prvostupanjska presuda Općinskog suda u Virovitici o mojoj smjeni donesena je u moju korist.
VIŠE:Virovitica net

Post je objavljen 23.11.2007. u 18:54 sati.