Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Hanjo

Image Hosted by ImageShack.us


Premijernu predstavu Hanjo u režiji Senke Bulić, adaptaciju drame japanskog pisca Yukia Mishime koja je nastala kao dio ciklusa Pet modernih, možete pogledati u Teatru Itd-a 23. studenog u 20 sati.

Hanjo je predstava o autoru i njegovim fantomima. Predstava istražuje i sliku i pokret japanskog klasičnog teatra, ali i njihovo uništenje. Uništenje slike realizira se kod Mishime neovladanim strastima, vječnim čekanjem umišljenih ljubavnika koje dovodi do ludila pa time i do slika koje su plod halucinacija, sve do smrti.

Reprizu predstave možete pogledati 24. i 26. studenog u 20 sati.

vidi,Net.hr

Teatar &TD

YUKIO MISHIMA: HANJO prema motivima drame Yukia Mishime HANJO
premijera: 22. studenog, u 20 h
izvedbe: 23., 24. i 26.11. u 20

Redateljica: Senka Bulić
Glume: Ana Karić, Ivana Jozić, Mislav Čavajda
Ikone: Silvio Sentić, Miro Manojlović, Darko Japelj

Scenograf: Tomislav Čurković
Autor glazbe: Tomislav Čurković
Kostimograf: Oliver Jularić
Prijevod: Zlatko Wurzberg
Oblikovatelj svjetla: Olivije Marečić

Produkcija: LAB&TD – otvoreni laboratorij izvedbenih umjetnosti

Hanjo je napisan 1956. i dio je ciklusa Pet modernih No drama japanskog pisca i dramatičara Yukia Mishime. Kroz izraženu estetiku vizualnosti predstava nastoji prodrijeti u najintimnije elemente krhkosti.

Hanjo je polazišna točka istraživanja, no predstava na scenu donosi i likove vezane za mentalni svijet autora, koji teže nekoj vrsti realizacije opsesivne ljubavi. Kod Mishime se vrlo često radi o opsesijama i razdirućim strastima.
Hanjo je predstava o autoru i njegovim fantomima.

Predstava istražuje i sliku i pokret japanskog klasičnog teatra, ali i njihovo uništenje. Uništenje slike realizira se kod Mishime neovladanim strastima, vječnim čekanjem umišljenih ljubavnika koje dovodi do ludila pa time i do slika koje su plod halucinacija, sve do smrti.

Jedan od prvih estetskih šokova za Mishimu bio je posjet kabuki teatru. Svijet kabuki teatra i zatvoreni svijet “zelenih kuća”, koje su sinonim za bordele. Svijet prepun erotizma obilježio je Mishimu i neće biti izostavljen ni iz nove predstave u Teatru &TD.

Predstava traje: 60 minuta


vidi,Studentski centar

Image Hosted by ImageShack.us

gore,Yukio Mishima

Post je objavljen 23.11.2007. u 15:36 sati.